Γενικά

30 Ιουλίου 2015 09:50

Διορίζεται γιατρός στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα Παίδων

Text to Speech

Στον διορισμό μόνιμης γιατρού στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» προχώρησε  το υπουργείο Υγείας.

Διορίζεται γιατρός στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα Παίδων

Την τοποθέτηση μόνιμης γιατρού στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, η γιατρός διορίζεται σε μόνιμη θέση ειδικευμένης ιατρού Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας.

Επίσης, με την ίδια απόφαση,  παρατείνεται η θητεία του επικουρικού ιατρού που υπηρετεί στο τμήμα και λήγει στις 2/10/2015. Ο δεύτερος επικουρικός που προσελήφθη τον Μάιο του 2015, συνεχίζει κανονικά τη θητεία του.

Ακόμη προκηρύσσεται άμεσα θέση εξειδικευμένου επικουρικού ιατρού με διετή θητεία, ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας με ειδικό προσόν 18μηνη αποδεδειγμένη κλινική εμπειρία στην παιδιατρική ακτινοθεραπεία. Τέλος, αναμένεται η άμεση προκήρυξη μόνιμης θέσης «Επιμελήτριας Α’».

«Η διασφάλιση της παροχής δημόσιας και δωρεάν Υγείας σε όλο τον ελληνικό λαό, πόσο μάλλον σε παιδιά, ήταν, είναι και θα παραμείνει απόλυτη προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης» καταλήγει σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας.

Το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα υπολειτουργεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο καθώς η μία ακτινολόγος γιατρός παραιτήθηκε και δουλεύει πλέον στον ιδιωτικό τομέα και η δεύτερη λείπει με άδεια ανατροφής.

Μετά και το πάγωμα προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στον χώρο της υγείας, το Τμήμα κινδύνευσε με "λουκέτο".

Το θέμα προκάλεσε και μεγάλη κινητοποίηση στα social media.

 

VIDEO