Αστυνομικό Δελτίο

02 Οκτωβρίου 2015 20:10

«Τσάκωσαν» μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης πλαστών διαβατηρίων

Text to Speech

Το κύκλωμα πουλούσε κλεμμένα και πλαστογραφημένα έγγραφα σε αλλοδαπούς που έρχονταν στην Ελλάδα.

«Τσάκωσαν» μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης πλαστών διαβατηρίωνΤου Γιάννη Αρβανίτη

Στη σύλληψη ενός 32χρονου Αλγερινού, μέλους διεθνούς κυκλώματος που διακινούσε κλεμμένα και πλαστογραφημένα ταξιδιωτικά έγγραφα, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Ο 32χρονος συλληφθείς εκτιμάται ότι είναι μέλος διεθνούς κυκλώματος. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Από την έρευνα που έγινε εντοπίστηκε δέμα απεσταλμένο από τη Γαλλία με προορισμό την Ελλάδα, το οποίο περιείχε διαβατήρια διαφόρων χωρών, πολλά κλεμμένα. Ο 32χρονος ήταν αυτός που θα το παραλάμβανε από κατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών στο κέντρο της Αθήνας, εκεί οπού και συνελήφθη.

Το κύκλωμα δραστηριοποιείται στη Γαλλία, τη Γερμανία και τη χώρα μας, με σκοπό την πώληση των διαβατήριων σε αλλοδαπούς που επιθυμούσαν να εισέρθουν ή να παραμείνουν σε χώρες της ΕΕ.

Κατασχέθηκαν: 38 διαβατήρια διαφόρων κρατών, 7 δελτία ταυτότητας Γαλλικών Αρχών, 1 άδεια κυκλοφορίας Βουλγαρίας, πλήθος φωτογραφιών, 4 κινητά τηλέφωνα, 1 PC και χρήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO