Γενικά

14 Ιουνίου 2016 19:44

Αποκάλυψη ΑΝΤ1: δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει ο Μαυρίκος την ημέρα του δυστυχήματος

Text to Speech

«Ο Μαυρίκος δεν ήταν σε κατάσταση να οδηγήσει την μοιραία ημέρα και ώρα που επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του».

Αποκάλυψη ΑΝΤ1: δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει ο Μαυρίκος την ημέρα του δυστυχήματος

 


Τρεις βασικούς παράγοντες εξετάζουν αστυνομικοί και πραγματογνώμονες σε τέτοιου είδους δυστυχήματα, όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Καραϊβάζ στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Τον δρόμο, το αυτοκίνητο και τον οδηγό. Γι αυτό και τους είδαμε σήμερα να επιστρέφουν νωρίς από το πρωί στην Αττική οδό για να ξεσκονίσουν και το τελευταίο πιθανό σημείο ύπαρξης κάποιου στοιχείου και να μεταφέρονται αμέσως μετά στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τον τεχνικό έλεγχο του μοιραίου οχήματος.

Υπαιτιότητα δρόμου και αυτοκινήτου εξαιτίας δολιοφθοράς, έχουν σχεδόν αποκλειστεί από τα μέχρι τώρα δεδομένα, ευρήματα και καταθέσεις. Μένουν λοιπόν με την εις άτοπον απαγωγή, τα ενδεχόμενα του αυτοκίνητου και η πιθανότητα της μηχανικής βλάβης, καθώς και αυτό του ανθρώπινου παράγοντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, αξιωματικός της Αστυνομίας με υψηλό δείκτη εμπειρίας κι εξίσου υψηλό και διαχρονικά δοκιμασμένο προφίλ αξιοπιστίας, έχει αποφανθεί κατά λέξη ότι, «ο Μαυρίκος δεν ήταν σε κατάσταση να οδηγήσει την μοιραία ημέρα και ώρα που επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του». Παρότι ο αξιωματικός ρωτήθηκε και μάλιστα πιεστικά από τον ΑΝΤ1 για το πώς προκύπτει ως συμπέρασμα και μάλιστα σχεδόν σε βαθμό απολυτότητας, υπήρξε διαρκής επίκληση του ιατρικού απορρήτου. Στο πλαίσιο αυτό όμως, της έρευνας για την καλή σωματική και υγειονομική κατάσταση του άτυχου εκδότη, επίκειται το πιθανότερο αύριο η κλήση για κατάθεση στην ασφάλεια της συζύγου του Μαυρίκου και ιδιοκτήτριας του πολυτελούς τζιπ.

Σε ότι αφορά στον τεχνικό έλεγχο του αυτοκινήτου που διενεργήθηκε εξαντλητικά εξονυχιστικά από τεχνικούς πραγματογνώμονες του δημοσίου και της οικογένειας, οι πληροφορίες σημειώνουν πως προέκυψε τεχνική βλάβη στο σύστημα διεύθυνσης του οχήματος. Μάλλον όμως, η τεχνική βλάβη προέκυψε κάπου μεταξύ της πρώτης και τελευταίας πρόσκρουσης της ρόδας του οδηγού και του αριστερού μπροστινού μέρους του αυτοκινήτου στο τσιμεντένιο διάζωμα, καθώς κάπως έτσι δικαιολογείται, από την πρόσμιξη με λάδια και η μικρή και σχεδόν ανεπαίσθητη λάμψη που φάνηκε μετά από πολλά ζουμ στο βίντεο της Αττικής οδού κάτω από το δάπεδο του οδηγού, στο σημείο που ακινητοποιήθηκε το αυτοκίνητο του Παναγιώτη Μαυρίκου.


VIDEO