Γενικά

04 Οκτωβρίου 2016 07:13

Διακοπή στις εργασίες του μετρό Θεσσαλονίκης λόγω καθίζησης

Text to Speech

Αναβάλλονται οι εργασίες του μετρό στο σταθμό Βούλγαρη στη Θεσσαλονίκη. Αιτία αποτέλεσε η καθίζηση.

Διακοπή στις εργασίες του μετρό Θεσσαλονίκης λόγω καθίζησης

Αναβολή στις εργασίες του μετροπόντικα, στο σημείο διάνοιξης σήραγγας από τη Νέα Ελβετία προς το σταθμό Πατρικίου.

Στο σημείο των εργασιών παρατηρήθηκε καθίζηση 50 χιλιοστών, ενώ η μελέτη έθετε το όριο της καθίζησης στα 25 εκατοστών.

Το γεγονός έγινε αντιληπτό την Παρασκευή και μετά από συσκέψεις που διενεργήθηκαν το Σαββατοκύριακο, αποφασίστηκε η διακοπή των εργασιών.

Να αναφερθεί ότι, η καθίζηση σημειώθηκε σε πολυκατοικία (στην οδό Παπαδάκη), όπου στεγάζεται νηπιαγωγείο. 

πολυκατοικία - Θεσσαλονίκη - καθίζηση - Μετρό

πολυκατοικία - Θεσσαλονίκη - καθίζηση - Μετρό

Φωτο: thessnews.gr

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ: καμία ανησυχία για τους πολίτες ή το έργο

Ουδεμία ανησυχία προκύπτει για την ασφάλεια πολιτών και κτηρίων από την εκτέλεση των εργασιών του Μετρό Θεσσαλονίκης, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, σχολιάζοντας δημοσιεύματα με αφορμή την καθίζηση πολυκατοικίας στην περιοχή της Βούλγαρη. Επίσης, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την εξέλιξη του έργου καθεαυτού, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, στην οποία δίδονται τέσσερις διευκρινίσεις: πρώτον, οι εργασίες του Μετρό συνεχίζονται κανονικά και βάσει προγραμματισμού, τόσο στην κατασκευή των σταθμών, όσο και στη διάνοιξη των σηράγγων.

Δεύτερον, στη διάρκεια των εργασιών «λαμβάνονται όλες οι πρόνοιες και τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οικοδομών και των έργων υποδομής στην περιοχή επιρροής του έργου». Τρίτον, «τα όποια τεχνικά ζητήματα προκύπτουν αντιμετωπίζονται υπεύθυνα και σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης και της τεχνικής από μεγάλη ομάδα έμπειρων μηχανικών και συμβούλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και τέταρτον, όλα τα δεδομένα παρακολουθούνται και αναλύονται και «καμία ανησυχία δεν προκύπτει ούτε για την εξέλιξη του έργου ούτε για την ασφάλεια των πολιτών και των κτηρίων».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO