Γενικά

23 Απριλίου 2017 18:51

Βανδάλισαν την προτομή της Πολιούχου Αθηνάς

Text to Speech

Νέος βανδαλισμός προτομής στον περίβολο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων. Έντονος ο προβληματισμός της Πολιτείας και των Αρχών.

Βανδάλισαν την προτομή της Πολιούχου Αθηνάς

Άγνωστοι έριξαν από τη βάση της τη μαρμάρινη προτομή-αντίγραφο της Πολιούχου Αθηνάς στον περίβολο του Πνευματικού Κέντρου στην είσοδο από την οδό Σόλωνος.

Η μαρμάρινη προτομή δεν έχει υποστεί ζημιές λόγω της πτώσης της σε χωμάτινη επιφάνεια, ωστόσο βρίσκεται στις αποθήκες του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων.

Ο νέος βανδαλισμός που σημειώθηκε το Σάββατο επαναφέρει στο προσκήνιο τα σημαντικά ζητήματα αστυνόμευσης στην περιοχή του Πνευματικού Κέντρου και του πεζόδρομου της οδού Μασσαλίας.

Το Σεπτέμβριο άγνωστοι αποκεφάλισαν το έργο της Λουκίας Γεωργαντή που τοποθετήθηκε στην οδό Τοσίτσα το 1963 προς τιμήν της Λέλας (Ελένη) Καραγιάννη, η οποία υπήρξε αντιστασιακός, αρχηγός της κατασκοπευτικής οργάνωσης Μπουμπουλίνας.

Παράλληλα, στο στόχαστρο βανδάλων, στις 26 Απριλίου του 2016, βρέθηκε και το άγαλμα «Βόρεια Ήπειρος», επίσης στην οδό Τοσίτσα, πέριξ του Πολυτεχνείου.

Βανδαλισμός - προτομή - Πολιούχος Αθηνά - άγαλμα - Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων

VIDEO