Αστυνομικό Δελτίο

06 Σεπτεμβρίου 2017 10:17

Ψάχνουν και για άλλα θύματα του παιδόφιλου καθηγητή μουσικής

Διάβασέ μου το...

Φρίκη προκαλούν οι αποκαλύψεις για τις αποτρόπαιες πράξεις του καταξιωμένου μουσικού σε βάρος ανήλικων κοριτσιών.

Ψάχνουν και για άλλα θύματα του παιδόφιλου καθηγητή μουσικής
-

Σοκ προκάλεσε η αποκάλυψη των αποτρόπαιων πράξεων γνωστού μουσικού σε βάρος ανήλικων κοριτσιών.

Ήταν καθηγητής σε γνωστό ωδείο, ενώ κατά καιρούς αποτέλεσε μέλος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ετης Συμφωνική Ορχήστρας της ΕΡΤ και της Ορχήστρας των Χρωμάτων.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον μουσικό είναι για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος κοριτσιών 9 ετών. Μάλιστα, οι αποτρόπαιες πράξεις του καταγράφονταν σε βίντεο.

Το σκηνικό της φρίκης αποκάλυψε ένα 9χρονο κορίτσι, το οποίο από τον περασμένο Ιανουάριο ζήτησε να αλλάξει καθηγητή, ενώ από τις αρχές του καλοκαιριού ζητούσε να αλλάξει και ωδείο. Βλέποντας τις αντιδράσεις της, οι γονείς της άρχιζαν να την πιέζουν, για να τους πει τι δεν πάει καλά, με αποτέλεσμα το παιδί να αποκαλύψει τα όσα είχε υποστεί από τον καθηγητή της.

Οι γονείς απευθύνθηκαν στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 60χρονο στις 31 Αυγούστου. Βίντεο και φωτογραφίες που βρέθηκαν στην κατοχή του επιβεβαίωσαν τις κατηγορίες της 9χρονης, ενώ αποκαλύφθηκε και ακόμα ένα θύμα του, μία 11χρονη, η οποία ωστόσο δεν έχει καταθέσει, αφού αυτό το διάστημα δεν βρίσκεται στην Αθήνα.

Αυτό που τώρα ερευνά η Αστυνομία είναι το αν έχουν υπάρξει και άλλα περιστατικά ασέλγειάς του σε βάρος μαθητριών του. Για το λόγο αυτόν διενεργείται ενδελεχής έρευνα στους εργασιακούς χώρους και στο παρελθόν του.

Στη σωματική έρευνα που έγινε σε βάρος του και σε εκείνη που διενεργήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικοί φορητοί υπολογιστές, εξωτερικός σκληρός δίσκος και μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, καθώς και δύο πιστόλια, δίκαννο με κομμένη την κάνη και το κοντάκι, κάνη, κλείστρο, έξι μαχαίρια και δύο πτυσσόμενες ράβδοι, 549 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δύο φυσίγγια και δύο κάλυκες κυνηγετικού όπλου.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον 60χρονο είναι για αποπλάνηση παιδιών κάτω των 12 ετών κατ’εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή. Χθες εκδόθηκε και σχετική διάταξη της Εισαγγελίας με την οποία δόθηκαν τα στοιχεία της ταυτότητας και οι φωτογραφίες του στη δημοσιότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO