Γενικά

21 Νοεμβρίου 2017 21:52 Τελευταία ενημέρωση : -

Μάνδρα: Εντοπίστηκε ο ένας από τους αγνοούμενους

Text to Speech

Το πρωί εντοπίστηκε ένας από τους δύο αγνοούμενους. Μάχη με τις λάσπες για να βρεθεί και ο δεύτερος. Κύμα αλληλεγγύης για τους πληγέντες.

Μάνδρα: Εντοπίστηκε ο ένας από τους αγνοούμενους

Λίγο μετά τις 8 σήμερα το πρωί εντοπίστηκε, από συνεργεία και υπαλλήλους του Δήμου Μάνδρας,ο ένας από τους δύο αγνοούμενους από τη θεομηνία που έπληξε τη δυτική Αττική, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων της σε 21.

Η σορός του άνδρα, του οποίου τα στοιχεία ακόμα δεν έχουν ταυτοποιηθεί, βρέθηκε στο περιβάλλοντα χώρο του αμαξοστασίου του δήμου Μάνδρας, εκεί όπου το περασμένο Σάββατο είχε βρεθεί ακόμα μία σορός. Το πρότελευταίο θύμα της λίστας των θυμάτων βρέθηκε σφηνωμένο μεταξύ λεωφορείου του δήμου και κοντέινερ. 

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΕΚΑΜ και πυροσβέστες, που προχώρησαν στην επιχείρηση ανάσυρσης της σορού, που με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο, για τη διενέργεια της αναγνώρισης. Πρόκειται όντως για τον έναν εκ των δύο αγνοουμένων, τον οδηγό Σωτήρη Πίνη.

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων έχουν επικεντρωθεί στο σημείο αυτό τα τελευταία 24ώρα, καθώς υπάρχει ακόμα ένας αγνοούμενος. Το σημείο έχει καλυφθεί πλήρως με τόνους λάσπης και φερτών υλικών, καθώς βρίσκεται πάνω στο ρέμα, από το οποίο πέρασε ο κύριος όγκος του νερού προτού κατακλύσει την πόλη της Μάνδρας. 

Μάνδρα - νεκρός - αγνοούμενος

Στο σημείο βρίσκονται οι συγγενείς των δύο αγνοουμένων, συμβάλλοντας και οι ίδιοι στις έρευνες. Πλέον, κάποιοι από αυτούς έχουν να κάνουν το βαρύ έργο της αναγνώρισης.

Μάνδρα - νεκρός - αγνοούμενος

Θρήνος και απόγνωση

Οι κηδείες των θυμάτων έχουν ήδη ξεκινήσει, την ώρα που εκατοντάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις μετρούν τις πληγές τους. Κατεστραμμένα σπίτια και περιουσίες κάνουν αφόρητη την κατάσταση, προκαλώντας απόγνωση στους πληγέντες κατοίκους της Μάνδρας και της Νέας Περάμου.

Στις 1.725 έχουν φτάσει οι διενεργηθείσες αυτοψίες στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας, στη Δ.Ε της Νέας Περάμου και στην Ελευσίνα από τα εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 1366 αυτοψίες συνολικά. Τα 971 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 757 κατοικίες, 100 επαγγελματικοί χώροι, 8 δημόσια κτίρια και 106 αποθήκες – υπόγεια.

Στο Δήμο Μεγαρέων (Δ.Ε. Μεγαρέων) και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν συνολικά 350 αυτοψίες. Τα 332 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 211 κατοικίες, 36 επαγγελματικοί χώροι, 3 δημόσια κτίρια και 82 αποθήκες – υπόγεια.  

Οι αυτοψίες, από το σύνολο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Μάνδρα - νεκρός - αγνοούμενος

Χθες ανακοινώθηκαν τα μέτρα οικονομικής στήριξης από την κυβέρνηση, ενώ ο Δήμος Μάνδρας θα χορηγήσει επίσης ένα έκτακτο ποσό στους πληγέντες.

Ισχυρότερο της πλημμύρας το κύμα αλληλεγγύης

Εθελοντές κάτοικοι και μη της περιοχής, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στις περιοχές που υποφέρουν, για να συμβάλλουν στον καθαρισμό των σπιτιών, των επιχειρήσεων και των δρόμων.

Μάνδρα - καταστροφές

Μέτρα διευκόλυνσης έχουν ανακοινωθεί από υπηρεσίες, τράπεζες ακόμα και σούπερ μάρκετ, την ώρα που το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μάνδρας κατακλύζεται από δωρεές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, για τους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα. Φορείς, συλλογικότητες, καταστήματα, σύνδεσμοι και πολίτες στέλνουν συνεχώς ό,τι μπορεί να φανεί χρήσιμο στους πληγέντες.

Μάνδρα - νεκρός - αγνοούμενος

Δείτε εδώ αναλυτικά τι χρειάζεται και από πού μπορούν να παραλάβουν τα είδη οι κάτοικοι της Μάνδρας.


VIDEO