Γενικά

22 Νοεμβρίου 2017 22:07 Τελευταία ενημέρωση : -

Εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοουμένου στη Μάνδρα (βίντεο)

Text to Speech

Στο ίδιο σημείο που βρέθηκαν οι τελευταίες τρεις σοροί, αναζητείται ο μοναδικός άνθρωπος που αγνοείται μετά από την θεομηνία.

Εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοουμένου στη Μάνδρα (βίντεο)

Στο αμαξοστάσιο του Δήμου Μάνδρας, εκεί όπου βρέθηκαν οι τελευταίες τρεις σοροί των θυμάτων της κακοκαιρίας, εστιάζονται οι έρευνες για την ανεύρεση του τελευταίου αγνοούμενου, του κυνηγού Χρήστου Γεωργακόπουλου.

Χθες το πρωί εντοπίστηκε στο ίδιο σημείο  νεκρός ο αγνοούμενος οδηγός Σωτήρης Πίνης, η σορός του οποίου είχε παρασυρθεί και καταλήξει στο σημείο, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 21 νεκρούς.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, με τον όγκο της λάσπης και των φερτών υλικών να κάνουν χρονοβόρα τη διαδικασία.

Τα στοιχεία του Αστεροσκοπείου Αθηνών σχετικά με τον όγκο του νερού που έβρεξε την περασμένη εβδομάδα στη δυτική Αττική είναι αποκαλυπτικά της καταστροφής, καθώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, έπεσε σε έξι ώρες η βροχή που κανονικά πέφτει σε έναν χρόνο.

Η καταγραφή των κτηρίων που έχουν υποστεί καταστροφές συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, ενώ τα πρώτα στοιχεία αποτυπώνουν το μέγεθος της ζημιάς που υπέστησαν οι περιοχές. Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών, το 80% των κτισμάτων της Μάνδρας έχουν καταστραφεί.

Μάνδρα - βοήθεια - ρούχα - τρόφιμα

Οι κάτοικοι της Μάνδρας ζουν την απόλυτη απελπισία, έχοντας χάσει όλα τους τα υπάρχοντα και την ίδια ώρα «αγκαλιάζονται» από το πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης που τους κατακλύζει από φορείς και πολίτες όλης της χώρας, που στέλνουν ό,τι μπορεί ο καθένας για να βοηθήσει τη δύσκολη κατάσταση. 

Δείτε κάτοικο της περιοχής που δηλώνει στο Καλημέρα Ελλάδα ότι δεν έχει αλλάξει ούτε ρούχα τις τελευταίες οκτώ μέρες!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO