Γενικά

12 Δεκεμβρίου 2017 15:33

Αναβάλλονται οι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία της Αττικής την Τετάρτη

Text to Speech

Τι θα ισχύσει για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Τι αναφέρουν οι συμβολαιογράφοι σε ανακοίνωση τους.

Αναβάλλονται οι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία της Αττικής την Τετάρτη

Αναβάλλονται για ακόμη μία φορά οι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία της Αττικής, μετά απο απόφαση των Συμβολαιογράφων του οικείου Συλλόγου.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται, αναβάλλονται μόνο οι πλειστηριασμοί με φυσική παρουσία και με επισπεύδοντες το Δημόσιο, Ταμεία, Δήμους και τράπεζες, καθώς οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που έχουν προσδιοριστεί για την Τετάρτη θα διεξαχθούν κανονικά, όπως κι εκείνοι στα Ειρηνοδικεία με επισπεύδοντες ιδιώτες.

Το θέμα, εκτός όλων των άλλων αντιδράσεων, προκαλεί ακόμη έναν πονοκέφαλο στην Κυβέρνηση, καθώς όπως έχει συμφωνήσει με τους δανειστές, θα γίνεται κανονικά και τακτικά πλέον η διενέργεια των πλειστηριασμών, καθώς έχουν τεθεί υψηλοί στόχοι για την μείωση των ανοιγμάτων των τραπεζών σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Οι συμβολαιογράφοι, στην ανακοίνωση τους αφήνουν έμμεσες αιχμές κατά του Υπουργείου Δικαιοσύνης και συνολικά της Κυβέρνησης, ότι δεν έχουν λάβει, όπως έχουν ανακοινώσει όλα τα μέτρα για την προστασία των συμβολαιογράφων και συνολικά των συμμετεχόντων στην διαδικασία.

Η ανακοίνωση των συμβολαιογράφων

Τo Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου ενημερώνει τα μέλη του Συλλόγου του, αλλά και τους νόμιμα συμμετέχοντες ότι αναβάλλεται η διαδικασία των  πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειάς μας  με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τους Δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι έχουν προγραμματισθεί για την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017.

Επισημαίνεται ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά.

Η ως άνω απόφαση ελήφθη προκειμένου να υλοποιηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι σχετικές με τη διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών.

Είναι αυτονόητο ότι η διαδικασία διεξαγωγής πλειστηριασμών απαιτεί ευαίσθητους χειρισμούς από όλες τις πλευρές και κοινός στόχος αποτελεί η ομαλή και ασφαλής διεκπεραίωση τους προς το συμφέρον όλων υπό τις παρούσες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την Ελληνική κοινωνία και αγορά.

VIDEO