Γενικά

21 Μαρτίου 2018 13:14

Δωρεά 200 εκ. ευρώ για την Υγεία από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (βίντεο)

Text to Speech

Υπεγράφη Μνημόνιο συνεργασίας με την Κυβέρνηση. Η προσφορά περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανέγερση νοσοκομείων.

Δωρεά 200 εκ. ευρώ για την Υγεία από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (βίντεο)

Δωρεά για την αναβάθμιση των υπηρεσιών παροχής Υγείας, ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, έκανε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Στηρίζοντας την Υγεία στην Ελλάδα».

Το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου υπογράφηκε το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας από τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, Ανδρέα Δρακόπουλο.

Μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της προσφοράς προβλέπεται η ανέγερση νοσοκομείων, η ενίσχυση των αεροδιακομιδών και η εκπαίδευση προσωπικού.

Είχε προηγηθεί η δωρεά ενός στόλου υπερσύγχρονων ασθενοφόρων και σειρά άλλων δράσεων στον χώρο της Υγείας,

Τσίπρας - Δρακόπουλος - Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας - ΙΣΝ

Τσίπρας - Δρακόπουλος - Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας - ΙΣΝ

Tον Σεπτέμβριο του 2017, το ΙΣΝ, σε συνέχεια συζητήσεων με το Υπουργείο Υγείας, το οποίο υπέδειξε τις μεγαλύτερες, κατά προτεραιότητα, ανάγκες στον τομέα της υγείας στη χώρα, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου τέσσερις μεγάλες παρεμβάσεις σε υποδομές, σε όλη την επικράτεια, την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και εκπαιδευτικές δράσεις.

Η νέα πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια δωρεάς του ΙΣΝ προς το ΕΚΑΒ ύψους €14 εκατομμυρίων, η οποία μόλις ολοκληρώθηκε, και αφορά την προμήθεια 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων και την πλήρη συντήρησή τους για 8 χρόνια, καθώς και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου του ΕΚΑΒ.


Από το 1996 που ξεκίνησε τη δράση του, μέχρι σήμερα, το ΙΣΝ έχει ήδη πραγματοποιήσει δωρεές ύψους άνω των €110 εκατομμυρίων για την ενίσχυση της Υγείας στην Ελλάδα. Ενδεικτικά παραδείγματα αποτελούν: η δωρεά ύψους €20 εκατομμυρίων για την προμήθεια και εγκατάσταση δέκα γραμμικών επιταχυντών σε επτά δημόσια νοσοκομεία της χώρας, η δωρεά για την αναμόρφωση όλων των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων στη χώρα, καθώς και η δωρεά για την ανέγερση και τον πλήρη εξοπλισμό ξενώνων φιλοξενίας συγγενών ασθενών σε νοσοκομεία ανά την επικράτεια. Επιπλέον, σημαντικό αντίκτυπο είχε η πρωτοβουλία του ΙΣΝ, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Αναγέννηση και Πρόοδος», για τη δημιουργία τωνΚινητών Ιατρικών Μονάδων, οι οποίες προσφέρουν προγράμματα υγειονομικής φροντίδας σε κατοίκους νησιών και απομακρυσμένων περιοχών σε όλη την Ελλάδα

Τσίπρας - Δρακόπουλος - Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας - ΙΣΝ

Τσίπρας - Δρακόπουλος - Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας - ΙΣΝ

Ως κομβική συμβολή στην κοινωνική συνοχή χαρακτήρισε την δωρέα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον οποίο επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Συνάντηση - Προκόπης Παυλόπουλος - Ανδρέας Δρακόπουλος - Προεδρικό Μέγαρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO