Γενικά

02 Μαΐου 2018 07:14

Οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων για τον σεισμό που “ταρακούνησε” την Αττική (βίντεο)

Text to Speech

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Καλημέρα Ελλάδα για τη δόνηση που «σήκωσε» την Αθήνα από το κρεβάτι.

Οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων για τον σεισμό που “ταρακούνησε” την Αττική (βίντεο)

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γ. Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα για το σεισμό που ταρακούνησε την Αττική λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Ο σεισμός που αρχικά εκτιμήθηκε από την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού στα 3,8 Ρίχτερ, στη συνέχεια στα 4,2 και τελικά οριστικοποιήθηκε στα 4,1 Ρίχτερ είχε εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιομέτρων και γι’αυτό έγινε ιδιαιτέρως αισθητός. Η βουή δε που τον συνόδευσε προκάλεσε περαιτέρω ανησυχία.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 26χλμ βορειοανατολικά της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Γραμματικό.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού, ο σεισμός δεν προκαλεί ανησυχία, καθώς πρόκειται για την περιοχή που τον περασμένο Ιανουάριο είχε δώσει σεισμό του ίδιου μεγέθους.

Το ρήγμα είναι γνωστό στους σεισμολόγους και όπως ανέφερε ο Γ.Παπαδόπουλος, «η περιοχή δεν έχει ιστορικό με μεγάλα μεγέθη, το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί είναι 5,5 με 5,7», κάτι που σημαίνει ότι, «έχουμε αρκετά στοιχεία που να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι δεν αναμένεται μεγαλύτερος σεισμός», όπως είπε ο ίδιος. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τόνισε πως «με τη φύση, ποτέ δεν ξέρεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO