Αστυνομικό Δελτίο

12 Μαΐου 2018 11:15

Θα πλημμύριζαν με δεκάδες χιλιάδες δόσεις ηρωίνης την Πελοπόννησο (φωτο)

Text to Speech

Οι πληροφορίες που έφθασαν στην Δίωξη Ναρκωτικών και η «καταδρομική» επιχείρηση στην Αθήνα.

Θα πλημμύριζαν με δεκάδες χιλιάδες δόσεις ηρωίνης την Πελοπόννησο (φωτο)

«Καταδρομική» επιχείρηση στην Αθήνα με λεία 1,5 κιλό ηρωίνης έκαναν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, με επικεφαλής το διοικητή τους. 

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, έχοντας το προηγούμενο διάστημα σοβαρή πληροφορία για διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης από συγκεκριμένο άτομο στη Νίκαια Αττικής, οι αστυνομικοί της Καλαμάτας ταξίδεψαν μέχρι την πρωτεύουσα, έκαναν τη σύλληψη και επέστρεψαν.

Στην Αθήνα

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης υπήρξε συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πειραιά.

Έπειτα από αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων οργανώθηκε επιχείρηση και έγινε έρευνα στο σπίτι 53χρονου στη Νίκαια, έξω από το οποίο τον περίμεναν οι αστυνομικοί. Όταν αυτός εμφανίσθηκε, του έκαναν έρευνα και βρήκαν πάνω του ένα κινητό και το χρηματικό ποσό των 390 ευρώ.

Ηρωίνη - Ναρκωτικά - Καλαμάτα

15.000 δόσεις ηρωίνης

Ακολούθως, τον οδήγησαν στο σπίτι, όπου στη βάση του πλυντηρίου, στη θήκη του φίλτρου, βρήκαν κρυμμένες δύο νάιλον τσάντες, οι οποίες περιείχαν πακέτα με περίπου 460 γραμμάρια ηρωίνης.

Στη συνέχεια, σε ειδική κρύπτη στον πάγκο της κουζίνας, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν και την υπόλοιπη ποσότητα ηρωίνης. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ηρωίνη βάρους 1540,7 γραμμαρίων
  • Κάνναβη βάρους 9,2 γραμμαρίων
  • 13 ναρκωτικά δισκία
  • Λαθραίος καπνός βάρους 900 γραμμαρίων
  • Τρεις ζυγαριές ακριβείας
  • Άγνωστη ουσία, βάρους 9,7 γραμμαρίων, η χημική σύσταση της οποίας ερευνάται και εκτιμάται πως πρόκειται για «κοφτικό», δηλαδή ουσία που χρησιμοποιείται για την πρόσμειξη με ηρωίνη
  • Δύο κινητά τηλέφωνα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων. 

Ο λαθραίος καπνός θα σταλεί στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων. Η δε ποσότητα ηρωίνης είναι από τις μεγαλύτερες που κατάσχονται στο ενεργητικό της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αν υπολογισθεί ότι κάθε γραμμάριο μπορεί να δώσει μέχρι και δέκα δόσεις του σκληρού ναρκωτικού.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τον Τελωνειακό Κώδικα, ενώ οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά. Να σημειωθεί, δε, πως έχει ξαναπασχολήσει τις διωκτικές Αρχές στο παρελθόν για κλοπές και ναρκωτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO