Γενικά

20 Ιουνίου 2018 14:16

Ουρές απορριμματοφόρων έξω από τον ΧΥΤΑ Φυλής (εικόνες)

Text to Speech

Μεγάλη επιχείρηση για την συλλογή χιλιάδων τόνων σκουπιδιών που έχουν "πνίξει" περιοχές της Αττικής

Ουρές απορριμματοφόρων έξω από τον ΧΥΤΑ Φυλής (εικόνες)

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζουν τα απορριμματοφόρα έξω από τον ΧΥΤΑ Φυλής, καθώς πρέπει να αδειάσουν τα σκουπίδια που έχουν μαζευτεί τις τελευταίες μέρες.

Ο ΧΥΤΑ Φυλής έχει υποστεί ρήγμα στο νέο του κύτταρο και υπολειτουργεί από την περασμένη Δευτέρα.

Έτσι, τις τελευταίες εννέα μέρες έχουν συσσωρευτεί δεκάδες χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών σε ολόκληρη την Αττική.

Χθες ο φορέας διαχείρισης του ΧΥΤΑ ανακοίνωσε ότι η λειτουργία του θα αποκατασταθεί πλήρως την Πέμπτη, ωστόσο έχει ήδη αρχίσει να λειτουργεί από σήμερα.

Έτσι, τα απορριμματοφόρα που ήδη από χθες είχαν αρχίσει να καθαρίζουν τους κάδους σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, σήμερα ξεχύθηκαν στους δρόμους και επέστρεψαν στον ΧΥΤΑ για να αδειάσουν, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί τεράστια ουρά χιλιομέτρων.

Ουρές - σκουπίδια - ΧΥΤΑ Φυλής

Ουρές - σκουπίδια - ΧΥΤΑ Φυλής

Επίθεση Σγουρού στην Ρένα Δούρου

«Ενώ σε όλη την Ευρώπη θάβεται το 20% των σκουπιδιών,  στην Ελλάδα θάβεται το 90%, δηλαδή σκάβουμε τα βουνά μας για να θάψουμε τα σκουπίδια μας» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ο οποίος επιτιθέμενος στην Ρένα Δούρου την επέκρινε για την ακύρωση του περιφερειακού σχεδιασμού, με τα εργοστάσια ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων σε Λιόσια, Φυλή και  Γραμματικό, όπως ανέφερε, καθώς και κάθε πρόοδο που είχε συντελεστεί για την κατασκευή νέας μονάδας επεξεργασίας, χάνοντας 400 εκατομμύρια από κοινοτικά και ιδιωτικά κεφάλαια.

«Τα σκουπίδια δεν πετάνε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρός «ούτε μπορούν να πάνε στην Κίνα, είναι πολύ μακριά. Τέσσερα χρόνια μετά δεν υπάρχει χωροθέτηση, δεν υπάρχει μελέτη, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, δεν υπάρχει τίποτα και τις τελευταίες δέκα μέρες απαγορεύονται οι  εκρήξεις του βραχώδους υλικού και αυτό σημαίνει  νέο στρίμωγμα, δηλαδή μπορεί να έχουμε ξανά τέτοια φαινόμενα»  σημείωσε ο κ. Σγουρός.  

Ουρές - σκουπίδια - ΧΥΤΑ Φυλής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO