Γενικά

04 Ιουλίου 2018 11:48

Κάθειρξη σε γιατρό για τον θάνατο ασθενούς

Text to Speech

Καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο ίδιος υποστήριζε ότι μία ομάδα γιατρών ήθελε να τον διώξει από το νοσοκομείο.

Κάθειρξη σε γιατρό για τον θάνατο ασθενούς

Με αυξημένη πλειοψηφία 6-1, το Μεικτό ορκωτό Εφετείο Πατρών, έκρινε ένοχο και καταδίκασε σε 10 χρόνια κάθειρξη έναν γιατρό για τον θάνατο ενός ασθενή. Ωστόσο, ο γιατρός δεν επέστρεψε στην φυλακή, καθώς έχει εκτίσει ήδη την ποινή του.

Όπως μεταδίδει το Achaianews.gr , o γιατρός καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αφού σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προκάλεσε τον Δεκέμβριο του 2002, τον θάνατο ασθενούς με έναν πνεύμονα και εγκεφαλικά επεισόδια, «κλείνοντας του δύο φορές το οξυγόνο» αλλά και παρέχοντάς του μεγάλη δόση καταστατικού φαρμάκου, στην ΜΕΘ όπου νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση.

Ο ίδιος υποστήριξε στην απολογία του, ότι τα κίνητρα της κατηγορίας, είχαν προσωπική βάση, από ομάδα συναδέλφων του που ήθελε να τον διώξει από τη θέση του στο νοσοκομείο, αλλά δεν έπεισε το δικαστήριο, όπως ήλπιζε όταν μετά την αποφυλάκισή του, προσέφυγε στον Άρειο Πάγο και κέρδισε αναίρεση της αρχικής του ποινής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO