Γενικά

23 Ιουλίου 2018 15:57

Πυρκαγιά στα Χανιά (εικόνες)

Text to Speech

Σε εξέλιξη είναι μεγάλο πύρινο μέτωπο στον Άγιο Φανούριο. Ρίψεις νερού και από αέρος.

Πυρκαγιά στα Χανιά (εικόνες)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνης, κοντά στον Άγιο Φανούριο η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτα καίγοντας ελαιόδεντρα και δασική έκταση.

Όπως γράφει το flashnews.gr, η έκταση του πύρινου μετώπου είναι τέτοια ώστεε λίγο μετά της 14:30 σηκώθηκαν και τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που εδρεύουν στην Κρήτη, σε Ηράκλειο και Χανιά, συνδράμοντας τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης που δίνουν μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της φωτιάς.

Συνολικά επιχειρούν 20 πυροσβεστικά οχήματα από τα Χανιά,  το πυροσβεστικό κλιμάκιο Βρυσών, το Ναύσταθμο Κρήτης αλλά και πυροσβεστική δύναμη από το Ρέθυμνο και 44 πυροσβέστες. Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και δυστυχώς η πύρινη λαίλαπα απειλεί και περιουσίες.

Εκτός από τις ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης στο σημείο βρίσκεται και δύναμη της τροχαίας ΒΟΑΚ για τη ρύθμιση και εκτροπή της κυκλοφορίας ενώ ο δρόμος στο ύψος της γέφυρας που πάει προς Φρε, έχει κλείσει με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές χιλιομέτρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO