Γενικά

24 Ιουλίου 2018 13:48

Έκτακτο κάλεσμα αιμοδοσίας για τους εγκαυματίες

Text to Speech

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καλεί όσους μπορούν να δώσουν αίμα και παράγωγά του για τους τραυματίες στις φωτιές της ανατολικής Αττικής.

Έκτακτο κάλεσμα αιμοδοσίας για τους εγκαυματίες

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καλεί, εκτάκτως, όλους όσους μπορούν να δώσουν αίμα και παράγωγά του για τους εγκαυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής.

«Στις δύσκολες αυτές στιγμές ας συνεισφέρουμε όλοι όπως μπορούμε. Οι εγκαυματίες έχουν ανάγκη αίματος και παραγώγων του, σε μια εποχή με μειωμένα αποθέματα λόγω καλοκαιριού» αναφέρει σε έκτακτη ανακοίνωσή του το Κέντρο.

Το ΕΚΕΑ, συγκεκριμένα καλεί τους πολίτες να δώσουν αίμα σε όλες τις Αιμοδοσίες της Αττικής, Χαλκίδας, Κορίνθου, 9:00π.μ.  - 14:00μ.μ και στις Αιμοδοσίες των Νοσοκομείων: Γ.Ν.Α. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ,  Γ.Ν.ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «ΘΡΙΑΣΙΟ», Γ.Ν. «Η ΕΛΠΙΣ»,  με εκτάκτως διευρυμένο ωράριο 9:00 π.μ. - 20:00 μ.μ.

Επίσης όπως αναφέρει το ΕΚΕΑ, μπορούμε να προσφέρουν αίμα σε όλη τη χώρα, στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας και να στηρίξουμε την Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιείται την Τετάρτη 1 & Πέμπτη 2 Αυγούστου στο Μετρό Συντάγματος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, Χ.Ματσούκα, απεύθυνε νέα έκκληση για αίμα. Τονίζοντας ότι προς το παρόν ο κόσμος συρρέει και τα αποθέματα φτάνουν να καλύψουν τις ανάγκες, η κ.Ματσούκα, ζήτησε από όποιον μπορεί να προσέλθει στα παραπάνω νοσοκομεία για να δώσει αίμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO