Αστυνομικό Δελτίο

12 Σεπτεμβρίου 2018 23:16

Συγκλονίζει η ηλικιωμένη: πήγε να με πνίξει για μια αλυσίδα (βίντεο)

Text to Speech

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε περιγράφει η ηλικιωμένη από την Χαλκίδα.

Συγκλονίζει η ηλικιωμένη: πήγε να με πνίξει για μια αλυσίδα (βίντεο)

Τον απόλυτο τρόμο έζησε πριν από λίγες μέρες η 74χρονη κυρία Γιώτα, όταν δέχτηκε επίθεση από έναν 37χρονο αθίγγανο την ώρα που περπατούσε αμέριμνη έξω από το σπίτι της, κοντά στο Πάρκο του Δέλτα, στην Χαλκίδα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Eviazoom.gr, αφού την πλησίασε με το αυτοκίνητο του, ο δράστης βγήκε από αυτό και προσπάθησε βιαίως να αποσπάσει την χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της η ηλικιωμένη, η οποία ωστόσο αντιστάθηκε και άρχιζε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια, κάτι που ανάγκασε τον 37χρονο να τραπεί σε φυγή με το όχημα του. 

Για κακή του τύχη, ένας γείτονας από παρακείμενη πολυκατοικία, αντιλήφθηκε το περιστατικό και πρόλαβε όχι απλώς να συγκρατήσει, αλλά να φωτογραφίσει τον αριθμό της πινακίδας του ΙΧ, κάτι που έπαιξε καθοριστική σημασία στην σύλληψη του 37χρονου.

Όπως περιγράφει η 74χρονη στο EviaZoom.gr, «με πήρε η γειτόνισσα μου τηλέφωνο να πάω να δω στο σπίτι της εάν ο ταχυδρόμος έχει αφήσει κάτι χαρτιά... Φεύγω πάω απέναντι κοιτάω, βρίσκω πάνω στα κάγκελα διαφημιστικά, τα παίρνω και με το γύρισμα που κάνω πέρασε ένας κύριος με σιγά σιγά το αμάξι. Την ώρα που ανοίγω τα διαφημιστικά γυρίζει όπισθεν ο οδηγός και φτάνει ξανά σε απόσταση 5-10 μέτρων με ανοιχτή την πόρτα. Κατευθείαν αφήνει την πόρτα ανοιχτή και μόλις γυρίζω όταν αντιλήφθηκα τα πατήματα του γυρίζω να δω και μου επιτέθηκε με τα χέρια ανοιχτά προς το λαιμό μου και κατευθείαν μου τράβηξε το χρυσαφικό.

Ηλικιωμένη - ληστής - χρυσή αλυσίδα - Χαλκίδα

Μου επιτέθηκε χωρίς να το περιμένω. Τράβηξε την χρυσή αλυσίδα και ταυτόχρονα την βουτάω εγώ και την γλίτωσα φωνάζοντας βοήθεια.

Μετά κάλεσε την αστυνομία ο γείτονας που είδε το συμβάν και πήρε τον αριθμό του αυτοκινήτου. Τον έπιασαν είπαν μετά σε λίγα μέτρα απόσταση. Τουλάχιστον γλίτωσα την αλυσίδα. Το φορούσα 40 χρόνια πάνω μου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO