Γενικά

18 Σεπτεμβρίου 2018 19:56

Ήρθαν στα χέρια ο Λιμενάρχης και ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού

Text to Speech

Ενώπιον δεκάδων έκπληκτων δοκίμων αξιωματικών. Ε.Δ.Ε. διέταξε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Ήρθαν στα χέρια ο Λιμενάρχης και ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού

Ένα πρωτοφανές περιστατικό, που όμοιο του δεν έχει καταγράψει η ιστορία του Λιμενικού Σώματος στην Κρήτη, συνέβη τις μεσημβρινές ώρες στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού στη Σούδα.

Σε προγραμματισμένη επίσκεψη που πραγματοποιούσε ο Λιμενάρχης Χανίων στην Σχολή, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του πλοιάρχου - λιμενάρχη της Σούδας και του αντιπλοιάρχου Διοικητή της Σχολής.

Μάλιστα γρήγορα το περιστατικό ξέφυγε από το φραστικό επίπεδο και οι πληροφορίες του cretalive.gr αναφέρουν πως οι δυο ανώτεροι Αξιωματικοί πιάστηκαν στα χέρια, ενώπιον δεκάδων έκπληκτων δοκίμων αξιωματικών και μηχανικών, αλλά και άλλων λιμενικών που δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχαν καλές σχέσεις: ο Λιμενάρχης Χανίων μέχρι πριν μερικούς μήνες ήταν εκείνος διοικητής στην Σχολή και στις αρχές του καλοκαιριού αντικαταστάθηκε από τον αντιπλοίαρχο στην Ακαδημία, για άγνωστο λόγο και τοποθετήθηκε Λιμενάρχης Χανίων (ο 4ος που αναλαμβάνει στη Σούδα μέσα σε έναν χρόνο).

Με την άφιξη στα Χανιά του αντιπλοιάρχου προέκυψαν ζητήματα στις σχέσεις των δύο ανδρών, υπήρξε και μια αντιδικία που βάρυνε αρκετά το προσωπικό κλίμα στη σχέση τους και ήλθε το σημερινό περιστατικό που έδειξε πως το πράγμα... κακοφόρμισε!

Το περιστατικό έφθασε άμεσα στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος που διέταξε Ε.Δ.Ε. και κινείται με ταχύτατους ρυθμούς προκειμένου να ρίξει φως σε ένα επεισόδιο που αμαυρώνει το Σώμα και ρίχνει βαριά σκιά στην Ακαδημία Χανίων!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO