Δικαιοσύνη

26 Σεπτεμβρίου 2018 17:38

“Ασπίδα” Ζαγοραίου στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Text to Speech

"Το έγγραφο της κυρία Δημητρίου προφανώς παρερμηνεύθηκε", τονίζει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών…

“Ασπίδα” Ζαγοραίου στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

«Το λιγότερο άδικες» χαρακτηρίζει ο  προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος, τις αντιδράσεις για το έγγραφο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, με το οποίο, ουσιαστικά, του ζητούσε να περιμένει το πόρισμα των πειθαρχικών ερευνών , συνεπώς να "παγώσει" την κλήτευση υπόπτων για την τραγωδία στο Μάτι.

Ο κ. Ζαγοραίος, μετά το διευκρινιστικό έγγραφο της κ. Δημητρίου για συνέχιση των ερευνών, εξέδωσε ανακοίνωση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «Δεν τίθεται ζήτημα αναδιπλώσεως της εισαγγελέως του ΑΠ καθόσον είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή τη βούλησή της να ολοκληρωθεί η έρευνα το ταχύτερο δυνατό και από τους ίδιους τους εισαγγελείς που ξεκίνησαν την έρευνα. Το έγγραφο που αφορά την έρευνα της γενικής επιθεωρήτριας προφανώς παρερμηνεύθηκε».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών:

"Αναφορικά με όσα γράφονται και αναφέρονται σχετικά με "παρεμβάσεις" στην έρευνα για την πυρκαγιά της 23/7/18 θα ήθελα να διευκρινίσω τα κάτωθι:

Η έρευνα για την πυρκαγιά ξεκίνησε με παραγγελία της κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Απ΄ την πρώτη στιγμή η κ. Εισαγγελέας στάθηκε όπως πάντα κατά τη διάρκεια της θητείας της αρωγός σε οποιοδήποτε ζήτημα χρειαστήκαμε τη βοήθειά της. Ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση εκ μέρους της στην έρευνά μας με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν τίθεται ζήτημα αναδιπλώσεως της εισαγγελέως του ΑΠ καθόσον είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή τη βούλησή της να ολοκληρωθεί η έρευνα το ταχύτερο δυνατό και από τους ίδιους τους εισαγγελείς που ξεκίνησαν την έρευνα. Το έγγραφο που αφορά την έρευνα της γενικής επιθεωρήτριας προφανώς παρερμηνεύθηκε. Οι επιθέσεις που δέχεται η κ. εισαγγελέας είναι το λιγότερο άδικες για έναν άνθρωπο που στήριξε με το έργο του την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Η έρευνα για την πυρκαγιά της 23/7/18 συνεχίζεται κανονικά και με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς".

VIDEO