Γενικά

11 Οκτωβρίου 2018 15:42

Ρουβίκωνας: Ήρθαμε για να μείνουμε στην Φιλοσοφική (εικόνες)

Text to Speech

Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας φωτογραφίζονται μπροστά από τα... γραφεία τους στην Φιλοσοφική και στέλνουν μήνυμα μέσω... social media.

Ρουβίκωνας: Ήρθαμε για να μείνουμε στην Φιλοσοφική (εικόνες)

«Ήρθαμε εδώ για να μείνουμε», προειδοποιεί μέσω μηνύματος στα social media ο Ρουβίκωνας, σχετικά με το «στέκι» που άνοιξε μέσα στη Φιλοσοφική Σχολή.

Μέλη του Ρουβίκωνα, στη σημερινή ανάρτηση στο facebook, φωτογραφίζονται μπροστά από τα... γραφεία τους και τονίζουν πως «αποφάσισαν να περιφρουρήσουν την παρουσία τους», παρά τις αντιδράσεις.

Στην ανάρτησή του στα social media ο Ρουβίκωνας αναφέρει:

«Χθες, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, με μεγάλη χαρά ανοίξαμε για πρώτη φόρα το καινούργιο μας στέκι στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Εδώ και χρόνια, σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας δραστηριοποιούνται διάφορες πολιτικές παρατάξεις και συλλογικότητες, οι οποίες κατά κανόνα διαθέτουν και το δικό τους χώρο-στέκι.

Οι αντιδράσεις τόσο της κοσμήτορος, κ. Καραμαλέγκου, όσο και των μίντια μας διασκέδασαν ιδιαιτέρως.

Έτσι, λοιπόν, αποφασίσαμε να ανοίξουμε το στέκι μας και σήμερα, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, να το περιφρουρήσουμε με την παρουσία μας και να δηλώσουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι ήρθαμε εδώ για να μείνουμε».

Ρουβίκωνας - Φιλοσοφική

"Κάτι μου λέει ότι σε λίγο καιρό θα πάρουν και διδασκαλική έδρα. Δεν αποκλείεται. Είναι απότοκος της αποθράσυνσης και της ελευθεριότητας που τους έδωσαν και μπορούν να λειτουργούν μέσα στο Πανεπιστήμιο ως επίσημος φορέας, που από τη δράση βίας έχει ορμητήριο πλέον το Πανεπιστήμιο και μπορεί να στρατολογεί κόσμο χωρίς κανείς να τους ελέγχει" δήλωσε, μεταξύ άλλων, το πρωί στο "Καλημέρα Ελλάδα" ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας. 


VIDEO