Δικαιοσύνη

16 Οκτωβρίου 2018 22:21

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου

Text to Speech

Παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση ρατσιστικών κινήτρων στην επίθεση κατά του Ζακ Κωστόπουλου.

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου

Εντολή διερεύνησης του ενδεχομένου ρατσιστικών κινήτρων πίσω από τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου και της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε καταυλισμό αλλοδαπών εργατών στη Μανωλάδα, έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου

Ειδικότερα, η κ. Δημητρίου, με την παραγγελία της στην εισαγγελία Αθηνών, ζητεί να διερευνηθούν οι συνθήκες της υπόθεσης του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου από την αρχή μέχρι τέλους, προκειμένου να διακριβωθεί, εάν μεταξύ όλων των άλλων αδικημάτων που διαπράχθηκαν, έχει παραβιαστεί και ο νόμος 4285/2014 που τιμωρεί τα ρατσιστικά εγκλήματα.  Αφορμή για την παραγγελία της αποτέλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου.

Με την δεύτερη παραγγελία προς τον εισαγγελέα Αμαλιάδας ζητεί να διερευνηθούν εάν υπάρχουν ρατσιστικά κίνητρα πίσω από την πυρκαγιά που ξέσπασε τον Ιούνιο του 2018 σε καταυλισμό αλλαδαπών εργατών γης, στη Μανωλάδα. 

Αφορμή αποτέλεσε έγγραφο του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η αναφορά προς την κεντρική υπηρεσία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας του υπουργείου Εργασίας, 164 εργατών που απ' τη φωτιά έχασαν όλα τα συνοδευτικά έγγραφά τους. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO