Αστυνομικό Δελτίο

08 Νοεμβρίου 2018 12:44

Με… φορτηγά έφερναν τα ναρκωτικά από την Ολλανδία - Με ταξί τα μοίραζαν στους πελάτες! (εικόνες)

Text to Speech

Στα χέρια της Αστυνομίας τα μέλη του κυκλώματος διακίνησης, τα οποία συνελήφθησαν σε δύο πόλεις.

Με… φορτηγά έφερναν τα ναρκωτικά από την Ολλανδία - Με ταξί τα μοίραζαν στους πελάτες! (εικόνες)

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή από την Δυτική Ευρώπη, με σκοπό την αποθήκευση  και περαιτέρω διακίνηση στην Ελληνική Επικράτεια, ποσοτήτων κοκαΐνης.

Συνελήφθησαν στις 6-11-2018 στην Αθήνα, στην Νέα Ιωνία και στην Άρτα, έπειτα από επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 4 άτομα, μέλη του κυκλώματος. Πρόκειται για δύο Έλληνες, ηλικίας 41 και 50 ετών και δύο αλλοδαπούς, 34 και 38 ετών. Στην ίδια επιχείρηση συνελήφθη και ένας 45χρονος Έλληνας για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων και δημιουργίας «προφίλ» των εμπλεκομένων, εξακρίβωσε τη δράση οργανωμένου κυκλώματος εισαγωγής κι διακίνησης ναρκωτικών και πιστοποίησε τους ρόλους των μελών του καθώς και τους χώρους αποθήκευσης των ναρκωτικών.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο 41χρονος ήταν υπεύθυνος για την εισαγωγή με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, ποσοτήτων κοκαΐνης από την Ολλανδία στην Ελληνική Επικράτεια, τις οποίες παραλάμβαναν οι δύο αλλοδαποί, προκειμένου αρχικά να τις αποθηκεύσουν και στην συνέχεια να τις προμηθεύσουν στα άλλα μέλη της οργάνωσης. Η διακίνηση των ναρκωτικών στους τελικούς χρήστες, πραγματοποιούνταν με ταξί από τον 50χρονο.

Κοκαϊνη - σύλληωη - διακίνηση

Από τις έρευνες σε χώρους και οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1.161 γραμμάρια κοκαΐνης
  • Μικροποσότητες κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης
  • Το χρηματικό ποσό των 12.755 ευρώ
  • 2 αυτοκίνητα
  • 2 ζυγαριές ακριβείας
  • 13 κινητά

Οι συλληφθέντες βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη.

VIDEO