Γενικά

19 Νοεμβρίου 2018 14:16

Πρόεδρος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης: Σχέδιο είχαν μόνο οι “μπαχαλάκηδες”

Text to Speech

Δεν δέχομαι τα συγχαρητήρια της Υπουργού, θα ήμουν ικανοποιημένος μόνο αν συλλαμβάναμε τους ταραξίες και δεν είχαμε επεισόδια, δήλωσε Θ.Τσαϊρίδης.

Πρόεδρος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης: Σχέδιο είχαν μόνο οι “μπαχαλάκηδες”

Για την επιχείρηση της αστυνομίας στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θόδωρος Τσαϊρίδης.

«Η εντολή ήταν να περιορίσουμε τα συγκεκριμένα άτομα μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο και μόνο. Μπρος- πίσω κάναμε, τρώγαμε πέτρες και μολότοφ, κάναμε μία επιχείρηση, τους βάζαμε μέσα και ξανά πίσω. Διαπιστώσαμε ότι σχέδιο είχαν μόνο οι ''μπαχαλάκηδες ''. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι εξελίσσονται και η αστυνομία μένει στάσιμη», δήλωσε στον «Real FM».

Όπως επισήμανε ο κ. Τσαϊρίδης, «και τις πέτρες τρώμε και οι μολότοφ μας καίνε αλλά 15 χρόνια που είμαι στα ΜΑΤ αυτό το πράγμα ζούμε . Κατά το παρελθόν έχει εφαρμοστεί ο σχεδιασμός και είχαμε αποτελέσματα. Πρέπει επιτέλους και οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις.

Δεν δέχομαι τα συγχαρητήρια της κυρίας υπουργού γιατί τους περιορίσαμε και διέλυσαν το πανεπιστήμιο και δεν διέλυσαν την πόλη της Θεσσαλονίκης ή της Αθήνας. Θα δεχόμασταν συγχαρητήρια αν δεν είχαμε επεισόδια, αν συλλαμβάναμε τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Ο κόσμος έχει βαρεθεί να βλέπει αυτή την εικόνα, 200-300 άτομα να καταστρέφουν δημόσιες περιουσίες και ο λογαριασμός να πηγαίνει στον ελληνικό λαό», υπογράμμισε ο κ. Τσαϊρίδης.

«Ζούμε το θέατρο του παραλόγου διότι όποιος πιστεύει ότι δεν μπορεί να οργανώσει η αστυνομία ένα σχέδιο όπου με την έναρξη των επεισοδίων να μπει μέσα και να συλλάβει τα συγκεκριμένα άτομα, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Σε κακουργηματικές πράξεις οφείλει η αστυνομία να εισέρχεται στον πανεπιστημιακό χώρο. Σε καμία περίπτωση  δεν χρειάζεται η άδεια του Πρύτανη.

Εφόσον υπάρχει ένας μεγάλος όγκος ατόμων, θα πρέπει να μπούμε και εμείς οργανωμένα, πρέπει να υπάρχει επιχειρησιακός σχεδιασμός για να εισέλθουμε και να συλληφθούν τα συγκεκριμένα άτομα. Το θέμα είναι αν υπάρχει και αν υπάρχει γιατί δεν εφαρμόζεται. Το θέμα είναι γιατί δεν δίνεται αυτή η εντολή, εκτός αν φέρουμε εμείς την ευθύνη να το ξέρουμε ώστε την επόμενη φορά να κάνουμε εμείς αυτό που πρέπει», πρόσθεσε ο κ. Τσαϊρίδης.

Τέλος, ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εξέφρασε την ελπίδα «να μη δούμε τις ίδιες εικόνες στις 6 Δεκέμβρη, σε 15 μέρες να μην ξανασυμβούν τα ίδια πράγματα».

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα σε συνέντευξη της στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «Πρακτορείο 104.9 FM», δήλωσε μεταξύ άλλων πως σε ό,τι αφορά τη στάση της Ελληνικής Αστυνομίας, η κα. Παπακώστα-Σιδηροπούλου τόνισε πως «η Αστυνομία έκανε τη δουλειά της με υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού και ευθύνης και λαμβάνοντας υπόψη της όλα τα δεδομένα, ότι δηλαδή θα έπρεπε να προστατευθεί η ζωή της πόλης και η κανονικότητά της».

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως, με αφορμή τις πρωτοφανείς ζημιές που προκλήθηκαν χθες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, δήλωσε μεταξύ άλλων.

«Το Κράτος, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έλαμψε ξανά δια της απουσίας του, υποχωρώντας μπροστά στην ανομία. Ωστόσο είναι βέβαιο ότι δεν θα αμελήσει να στείλει το λογαριασμό, μέσω της Εφορίας, στους πολίτες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO