Δικαιοσύνη

28 Νοεμβρίου 2018 09:44

Αναστολή της προφυλάκισης της καθαρίστριας για το πλαστό απολυτήριο Δημοτικού

Text to Speech

Αποφυλακίζεται η 53χρονη, σύμφωνα με την απόφαση απο το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Αναστολή της προφυλάκισης της καθαρίστριας για το πλαστό απολυτήριο Δημοτικού

Την αναστολή της απόφασης προφυλάκισης της 53χρονης καθαρίστριας αποφάσισε το πρωί της Τετάρτης το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση.

Πρόκειται για την υπόθεση της καθαρίστριας που πλαστογράφησε το απολυτήριο Δημοτικού και καταδικάστηκε σε 10ετή ποινή φυλάκισης, χωρίς αναστολή.

Η γυναίκα, που κρατείται, αναμένεται να αποφυλακιστεί άμεσα, για λόγους υγείας, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της από τον Άρειο Πάγο.

Ικανοποιημένοι, με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας που αφορά την αποφυλάκιση της 53χρονης καθαρίστριας από τον Βόλο, δηλώνουν ο δικηγόρος της καθαρίστριας, αλλά και η κόρη της.

O δικηγόρος, Γιώργος Σινέλης, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι και ο 'Αρειος Πάγος θα κάνει δεκτή και την αναίρεση που έχει ασκηθεί. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «κατά την άποψη του ίδιου δεν υφίσταται απάτη, καθώς έχει παραγραφεί, αφού τελέσθηκε εν έτη 1997 και δεν είναι δυνατό να τελείται η απάτη δια παραλήψεως» . Μιλώντας για το ζήτημα της πλαστογράφησης, υποστήριξε σε δήλωση του ότι: «H νόθευση εγγράφου αφορούσε το πλαστό πτυχίο, δηλαδή κατηγορήθηκε ότι την 5η δημοτικού την έκανε ΣΤ' δημοτικού, αλλά παρείχε τις υπηρεσίες της. Και κατά την άποψή μου, υπήρξε ισάξια αντιπαροχή στις υπηρεσίες και αυτό δεν επηρέασε την παροχή της υπηρεσίας, καθώς ήταν καθαρίστρια. 'Αρα δεν έπαιζε κανένα ρόλο η 5η ή η ΣΤ' δημοτικού στην παροχή της υπηρεσίας».

Από την πλευρά της, η κόρης της καθαρίστριας, Νίκη Τσιαντάκη, δήλωσε ευχαριστημένη από την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά και του κόσμου που συμπαραστάθηκε στην οικογένειά της, για να προσθέσει πως ανυπομονεί να δει από κοντά τη μητέρα της.

Για διόρθωση μιας αδικίας, έκανε λόγο σε σχόλιο του στο Twitter, o Σταύρος Θεοδωράκης

Τweet - Θεοδωράκης - Καθαρίστρια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO