Δικαιοσύνη

04 Δεκεμβρίου 2018 13:44

“Στον αέρα” οι κατηγορίες για λαθρεμπόριο χρυσού και οι προφυλακίσεις

Text to Speech

Το έγγραφο της ΑΑΔΕ που ανατρέπει τα δεδομένα και το μπαράζ αιτήσεων αποφυλάκισης από τα μέλη των ομάδων που συνέλαβε η ΕΛΑΣ

“Στον αέρα” οι κατηγορίες για λαθρεμπόριο χρυσού και οι προφυλακίσεις

«Στον αέρα» βρίσκεται πλέον η υπόθεση της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης λαθρεμπορίας χρυσού, μετά την επικοινωνία της ανακρίτριας Διαφθοράς με τις αρμόδιες οικονομικές Αρχές.

Από το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ανακριτικό γραφείο διαβιβάστηκε απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σε ερώτημα της δικαστικής λειτουργού, στο οποίο η Αρχή επικαλούμενη την τελωνειακή νομοθεσία, ενημέρωσε ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.

Αυτό είναι ένα κομβικό για την εξέλιξη της υπόθεσης και δη για τις προφυλακίσεις δεδομένο, που τονίζουν από την πρώτη στιγμή – και μιλώντας στον ΑΝΤ1 - τόσο ο συνήγορος του ενεχυροδανειστή, ο οποίος δηλώνει αθώωος, όσο και οι συνήγοροι άλλων κατηγορούμενων οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί, με βάση την κατηγορία για το λαθρεμπόριο χρυσού.

Κατόπιν αυτού, όπως εκτιμούν νομικές πηγές, το βασικό κακούργημα της λαθρεμπορίας παραμένει έωλο, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης. Αδικήματα, τα οποία προβλέπουν προσωρινή κράτηση για τους κατηγορούμενους. Υπό αυτά τα δεδομένα οι συνήγοροι υπεράσπισης των οκτώ προφυλακισθέντων καταθέτουν από το πρωί αιτήματα άρσης της προσωρινής κράτησης των εντολέων τους.

Δικαστικές πηγές ωστόσο αναφέρουν ότι πιθανότητα εντός της ημέρας αυτεπαγγέλτως η ανακρίτρια, αποτιμώντας τα νέα στοιχεία που έχει στα χέρια της μπορεί να προχωρήσει στην έκδοση διατάξεων που θα οδηγήσουν στην αποφυλάκιση των κατηγορούμενων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO