Αστυνομικό Δελτίο

18 Δεκεμβρίου 2018 09:00

Έκρηξη στον ΣΚΑΪ: Στο “μικροσκόπιο” της Αντιτρομοκρατικής τα “ίχνη” των βομβιστών (βίντεο)

Text to Speech

Οι τρομοκράτες γνώριζαν το “τυφλό” σημείο από τις κάμερες ασφαλείας. Το καμένο αυτοκίνητο στα Πετράλωνα και οι ύποπτοι.

Έκρηξη στον ΣΚΑΪ: Στο “μικροσκόπιο” της Αντιτρομοκρατικής τα “ίχνη” των βομβιστών (βίντεο)

Για ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο κάνουν λόγο τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, αναφορικά με την τρομοκρατική επίθεση στο κτήριο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στο Νέο Φάληρο.

Θεωρούν πως την επίθεση έφεραν εις πέρας τουλάχιστον 3-4 άτομα. Υπολογίζουν ότι δύο ήταν τα μέλη της οργάνωσης που πήγαν με αυτοκίνητο στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου, σταμάτησαν μπροστά από το κτήριο του ΣΚΑΪ και άφησαν τη βόμβα στην άκρη του δρόμου, ενώ ένας ή ακόμα και δύο έκαναν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στον ΑΝΤ1 και το zougla.gr

Δεν μπορούν ακόμη να υπολογίσουν εάν υπήρχε υποστηρικτική ομάδα και πόσα άτομα μπορούσαν να ήταν εκεί.

Στο “μικροσκόπιο” της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται το καμένο αυτοκίνητο που βρέθηκε στην περιοχή των Πετραλώνων, καθώς θεωρεί βέβαιο ότι αυτό το χρησιμοποίησαν οι δράστες για να μεταφέρουν το σακίδιο με τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Οι Αρχές αναζητούν βίντεο που να έχει καταγράψει το αυτοκίνητο των βομβιστών και την πορεία διαφυγής μέχρι τα Πετράλωνα, ώστε από εκεί να ψάξουν να βρουν με ποιόν τρόπο έφυγαν αφού πυρπόλησαν το όχημα.

Εξετάζουν το σενάριο πίσω από την επίθεση να κρύβονται ο “σγουρομάλλης” κα ο “ξανθός”. Πλαστές ταυτότητες με φωτογραφίες των δύο ανδρών είχαν βρεθεί πέρυσι στην γιάφκα της Ηλιούπολης.

Όπως λένε στελέχη της Αντιτρομοκρατικής στον ΑΝΤ1, «η έρευνα έχει φθάσει στο 4-5%», καθώς συλλέγουν υλικό από δεκάδες κάμερες ασφαλείας, τα οποία – αφού συγχρονίσουν – θα πρέπει να εξετάσουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα, προκειμένου να φθάσουν στα ίχνη των βομβιστών.

Λίγο αργότερα και κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2019, το θέμα της βομβιστικής επίθεσης στον ΣΚΑΪ, πυροδότησε... κλίμα έντασης ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τον Μάκη Βορίδη.

State Department: καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια βίας και εκφοβισμού

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν «κάθε προσπάθεια βίας και εκφοβισμού της ελευθερίας του Τύπου», τονίζει το State Department σχολιάζοντας τη βομβιστική επίθεση εναντίον των γραφείων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της εφημερίδας Καθημερινή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εκπρόσωπος του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών είπε πως οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

«Είμαστε ανακουφισμένοι από το γεγονός ότι κανείς δεν τραυματίστηκε από την έκρηξη και αναμένουμε ότι οι υπεύθυνοι θα προσαχθούν σύντομα στη δικαιοσύνη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν κάθε προσπάθεια χρησιμοποίησης βίας για τον εκφοβισμό και τη φίμωση του ελεύθερου Τύπου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO