Γενικά

08 Ιανουαρίου 2019 13:49

Προβλήματα και στην Αττική έφερε ο “Τηλέμαχος” (εικόνες)

Text to Speech

Λευκό τοπίο η πρωτεύουσα, όπως όλη η χώρα. Σε ποιους δρόμους υπάρχουν προβλήματα. Πώς κινούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Προβλήματα και στην Αττική έφερε ο “Τηλέμαχος” (εικόνες)

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην Αττική, λόγω της χιονόπτωσης. Η κακοκαιρία, ωστόσο, ήταν φονική για έναν άνδρα στη Ρόδο, που έχασε τη ζωή του από αναθυμιάσεις από αυτοσχέδιο μαγκάλι, την ώρα που δύο ακόμα δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Ένας ακόμα πρόσφυγας έχασε τη ζωή του στον καταυλισμό της Μόριας, στη Μυτιλήνη.

Το σκηνικό του καιρού έχει βελτιωθεί στην Αθήνα, ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν, λόγω του παγετού, ενώ νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αύριο, Τετάρτη.

Στην Αθήνα αν και οι κεντρικές λεωφόροι έχουν παραμείνει ανοιχτές, καθώς Περιφέρεια και Δήμοι εργάζονται από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας προς αυτή την κατεύθυνση, παρατηρούνται προβλήματα στην κυκλοφορία, κυρίως στα βόρεια προάστια και τους μικρότερους δρόμους.

Προβλήματα στις συγκοινωνίες έφερε σε πολλές περιοχές της Αττικής ο «Τηλέμαχος». Tα προβλήματα που υπήρχαν το πρωί στις γραμμές του μετρό (1 και 3) αποκαταστάθηκαν και έτσι οι συρμοί φτάνουν μέχρι την Κηφισιά και το αεροδρόμιο, αντίστοιχα.

Προαστιακός - χιόνια

H ακινητοποίηση, ωστόσο, συρμού στις γραμμές του Προαστιακού, λίγο πριν από τις 11, προκάλεσε νέα διακοπή των δρομολογίων από και προς το αεροδρόμιο. Στις 12:00 περίπου αποσύρθηκε ο ακινητοποιημένος συρμός του Προαστικού, με τα δρομολόγια να αντικαθίστανται σταδιακά.

ΟΣΕ - δρομολόγια

ΟΣΕ - δρομολόγια

Προβλήματα υπάρχουν και σε πολλές γραμμές των λεωφορείων. Δείτε αναλυτικά τις τροποποιήσεις στα δρομολόγια 

Ακρόπολη - χιόνια

Ακρόπολη - χιόνια

Κλειστά τα Δικαστήρια της Αθήνας

Ανακοινώνεται ότι μετά από συνεννόηση των διευθύνσεων των δικαστικών υπηρεσιών της Αθήνας και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα ανασταλεί η λειτουργία των Δικαστηρίων της Αθήνας με πράξη του Υπουργού, λόγω πρόληψης τυχόν προβλημάτων που θα δημιουργούσε η δυσκολία πρόσβασης των διαδίκων σε αυτές. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι υποθέσεις που δικάζονται με την αυτόφωρη διαδικασία.

“Τηλέμαχος”: Μαγικές εικόνες από τη χιονισμένη Αθήνα

“Τηλέμαχος”: Η χιονισμένη Αττική από ψηλά! (βίντεο)

Χιόνια - Αθήνα

Χιόνια - Μαρούσι

Κηφισίας - Aττική Οδός - χιόνια - χιόνι - κακοκαιρία - Τηλέμαχος

Κηφισίας - Aττική Οδός - χιόνια - χιόνι - κακοκαιρία - Τηλέμαχος

Η εικόνα στα σύνορα Σταμάτας - Άνοιξης το πρωί της Τρίτης

Χιόνια - Μαρούσι

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Δείτε εδώ

Κηφισίας - Aττική Οδός - χιόνια - χιόνι - κακοκαιρία - Τηλέμαχος

Απεγκλωβισμός πατέρα με παιδί στη Θεσσαλονίκη

Ένας πατέρας και το μόλις ενός έτους παιδί του εγκλωβίστηκαν μέσα στο αυτοκίνητο τους λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στον επαρχιακό δρόμο Σοχού–Μαυρούδας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία που κλήθηκε στις 23:50, το όχημα ακινητοποιήθηκε όχι από χιονόπτωση αλλά από αιφνίδιο ανεμοσούρι. Κλιμάκιο πυροσβεστών με τη συνδρομή αλατιέρας του Δήμου απεγκλώβισαν τον πατέρα και το παιδί του από το χιόνι που έφτανε στο οδόστρωμα τους 70 πόντους.

Η Πυροσβεστική τις τελευταίες μέρες, άλλωστε, έχει επέμβει σε δεκάδες περιστατικά σε όλη τη χώρα.

Επανήλθε το ρεύμα στη Σκόπελο

Αποκαταστάθηκε η βλάβη που υπήρξε λόγω της κακοκαιρίας στο δίκτυο της ΔΕΗ της Σκόπελου, με αποτέλεσμα η ηλεκτροδότηση στο νησί να έχει επανέλθει.

Υπενθυμίζεται πως η κακοκαιρία «Τηλέμαχος» έχει πλήξει τις Σποράδες και ιδιαίτερα το νησί της Σκοπέλου τις τελευταίες ώρες, καθώς το χιόνι έχει καλύψει όλοκληρο το νησί. Τα σχολεία στη Σκόπελο δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη για την ασφάλεια των μαθητών.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου Σκοπέλου στο Καλημέρα Ελλάδα, το ηλεκτρικό ρεύμα έχει αποκατασταθεί, στο νησί, γίνονται ωστόσο προσπάθειες να αποκατασταθεί και στο νησί της Αλλονήσου, όπου έχει διακοπεί λόγω πτώσης δέντρου σε καλώδια της ΔΕΗ, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που ακολουθεί.

Σκόπελος - δέντρο - καλώδια ΔΕΗ

Στα ορεινά του νησιού, το χιόνι φτάνει το μισό μέτρο, ενώ πυκνό είναι το χιόνι ακόμη και μέσα στη πόλη. Στο οδικό δίκτυο δεν σημειώνονται ιδιαίτερα προβλήματα. Τουλάχιστον δέκα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνεχίζουν να επιχειρούν ώστε να κρατηθούν οι δρόμοι του νησιού ανοιχτοί.

Η πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό 

VIDEO