Γενικά

18 Ιανουαρίου 2019 16:04

Νέος “συναγερμός” για ύποπτους φακέλους

Text to Speech

Σε επιφυλακή οι Αρχές για τα νέα κρούσματα ύποπτων φάκελων. Πού εντοπίστηκαν και ποιοι ήταν οι παραλήπτες.

Νέος “συναγερμός” για ύποπτους φακέλους

Νέα κρούσματα ύποπτων φάκελων έχουν σημάνει “συναγερμό” στις Αρχές από σήμερα το πρωί, μετά την τρομο – υστερία των προηγούμενων ημερών.

Oι πέντε νέοι φάκελοι είναι πανομοιότυποι με αυτούς που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλους προορισμούς και ήδη πήραν τον δρόμο για το Γενικό Χημείο του Κράτους, για ανάλυση.

Ένας ύποπτος φάκελος με παραλήπτη το Πανεπιστήμιο Πειραιά εντοπίστηκε σήμερα το πρωί στα ΕΛΤΑ του Πειραιά, στην οδό Φίλωνος και Τσαμαδού.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχές καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχαν αποσταλεί ύποπτοι φάκελοι από τη Ινδία σε διάφορα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε στις 08:30 το πρωί της Παρασκευής, η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Εν μεταξύ, ύποπτος φάκελος με παραλήπτη τον πρόεδρο του Τμήματος Οργάνωσης και διαχείρισης Αθλητισμού στη Σπάρτη εντοπίστηκε σήμερα το πρωί, στο Κέντρο Διαλογής των Ελληνικών Ταχυδρομείων, στην οδό Ορθίας Αρτέμιδος 21.

Ο χώρος έχει αποκλειστεί και αναμένεται ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ.

ΕΛΤΑ Πειραιά - Ύποπτος φάκελος

Ύποπτος φάκελος στάλθηκε και στα ΤΕΙ Θεσσαλίας, με τον οποίο ήρθαν σε επαφή δυο άτομα.  Ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ προχώρησε στη διαδικασία απολύμανσης των ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή, οι οποίοι και θα υποβληθούν σε εξετάσεις στο νοσοκομείο της Λάρισας. Ο φάκελος βρίσκεται στη διαδικασία του σφραγίσματος από την ΕΜΑΚ και θα σταλεί στο Χημείο του Κράτους για έλεγχο. Το περιεχόμενο του φακέλου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Ωστόσο, και στην Καλαμάτα εντοπίστηκε ύποπτος φάκελος με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στο Κέντρο Διαλογής του Ταχυδρομείου στη Νέα Είσοδο. Παραλήπτης ήταν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, ενώ έχει βρεθεί ένας ακόμα φάκελος στην Τρίπολη.  Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και πυροσβέστες.

Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου είχαν καταγραφεί επίσημα από την αστυνομία 31 ύποπτοι φάκελοι, που είχαν σταλεί κυρίως σε εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα.

ΕΛΤΑ Πειραιά - Ύποπτος φάκελος

Με τους σημερινούς, το σύνολο των φακέλων που έχει παραλάβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το Γενικό Χημείο του Κράτους ανέρχεται σε 37, ενώ είναι ακόμα δύο (στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στην Κοζάνη), οι οποίοι είχαν φτάσει στους προορισμούς τους σε προγενέστερο χρόνο και είχαν καταστραφεί, όταν προέκυψε ο θόρυβος.

Σε όλους τους φακέλους που έχουν εξεταστεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους δεν βρέθηκε κάποια σκόνη και απλώς είναι εμποτισμένοι με μία βιομηχανική ερεθιστική ουσία που δεν είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο.

VIDEO