Γενικά

03 Φεβρουαρίου 2019 18:44

“Καμπανάκι” από τον ΙΣΑ για την επιδημία της γρίπης και τις ελλείψεις στις ΜΕΘ

Text to Speech

Έντονη ανησυχία εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για την αναμενόμενη κορύφωση της επιδημίας της γρίπης που θα δημιουργήσει αυξημένες ανάγκες, για κλίνες σε ΜΕΘ.

“Καμπανάκι” από τον ΙΣΑ για την επιδημία της γρίπης και τις ελλείψεις στις ΜΕΘ

Την έντονη ανησυχία του εκφράζει ο ΙΣΑ, για την αναμενόμενη κορύφωση της επιδημίας της γρίπης που θα δημιουργήσει αυξημένες ανάγκες, για κλίνες σε ΜΕΘ.

Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει πως το Υπουργείο Υγείας δεν μερίμνησε να στελεχώσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σε σχόλιό του ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πατούλης, κάνει λόγο για ανεπαρκέστατη διαχείριση της επιδημίας που είχε σαν αποτέλεσμα, η Ελλάδα να κατέχει τα τελευταία χρόνια, θλιβερό ρεκόρ, στον αριθμό των θανάτων από τη νόσο. 

Η ανακοίνωση του ΙΣΑ:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ,έχει διαχρονικά καταγγείλει την εγκληματική ολιγωρία της πολιτείας, να στελεχώσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω της έξαρσης της γρίπης, η λίστα αναμονής, για εισαγωγή σε ΜΕΘ, ξεπέρασε τους εξήντα ασθενείς, από τους οποίους βρίσκουν κρεβάτι καθημερινά λιγότεροι από πέντε.

Το πρόβλημα πρόκειται να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, το επόμενο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο, αναμένεται κορύφωση της επιδημίας της γρίπης. Ο ΙΣΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του, με δεδομένο ότι το Υπουργείο Υγείας ,δεν μερίμνησε να ανοίξουν τα 150 κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ. Μάλιστα έχει καταθέσει αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τη τραγική καθυστέρηση στη στελέχωση των ΜΕΘ που έχει αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Σχολιάζοντας το θέμα ,ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, επισημαίνει ότι «δυστυχώς για άλλη μια χρονιά ,η αναμενόμενη επιδημία της γρίπης, βρίσκει ανέτοιμο το υγειονομικό σύστημα της χώρα μας. Η ανεπαρκέστατη διαχείριση της επιδημίας είχε αποτέλεσμα, η Ελλάδα να κατέχει τα τελευταία χρόνια ,θλιβερό ρεκόρ ,στον αριθμό των θανάτων από τη νόσο. Ζητούμε να στελεχωθούν άμεσα οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και να ανοίξουν τα κλειστά κρεβάτια ,μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα για να μη κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO