Αστυνομικό Δελτίο

03 Φεβρουαρίου 2019 18:32

Ο “Ρουβίκωνας” επιτέθηκε με μπογιές στην ιταλική πρεσβεία (βίντεο)

Text to Speech

Ομάδα νεαρών κατάφερε να πηδήξει τα κάγκελα, αιφνιδιάζοντας το προσωπικό των υπηρεσιών ασφαλείας. Σε προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία.

Ο “Ρουβίκωνας” επιτέθηκε με μπογιές στην ιταλική πρεσβεία (βίντεο)

Επίθεση στην ιταλική πρεσβεία στο Κολωνάκι πραγματοποίησε ομάδα νεαρών το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα μέλη της αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας "Ρουβίκωνας" έριξαν μπογιές στο προαύλιο και φέιγ βολάν και στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Υπάρχουν αναφορές ακόμη και για εισβολή μελών του "Ρουβίκωνα" στο εσωτερικό του κτηρίου της πρεσβείας της Ιταλίας, που βρίσκεται στην διασταύρωση της Λ. Βασ. Σοφίας με την οδό Σέκερη, απέναντι απο τον Εθνικό Κήπο και την Βουλή, στο Κολωνάκι.

Στέλεχος του Ρουβίκωνα σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρει ότι η κίνηση έγινε για λόγους αλληλεγγύης στους Ιταλούς που διώκονται από το ιταλικό κράτος για την παρουσία τους στη Ροζάβα της Συρίας.

Όπως έγραψε στα social media, ένας εκ των φερόμενων ως βασικών μελών της αναρχικής συλλογικότητας, "επίθεση με μπογιές στην πρεσβεία της Ιταλίας στο κολωνάκι απο τον Ρουβίκωνα.Σύντροφοι κατάφεραν και εισέβαλαν και στο εσωτερικό της πρεσβείας πηδώντας τα κάγκελα.Αλληλεγγύη στους ιταλούς συντρόφους που διώκονται απο το Ιταλικό κράτος για την παρουσία τους στην Ροζάβα".

Η αστυνομία μετά την επίθεση έχει προχωρήσει σε 14 προσαγωγές. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην κρατική ασφάλεια για να διαπιστωθεί αν έχουν σχέση με την ενέργεια αυτή .

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία η ομάδα που πέταξε μπογιές στο προαύλιο της ιταλικής πρεσβείας αποτελούνταν από 16 άτομα τα οποία αμέσως μετά την επίθεση σκορπίστηκαν στα γύρω στενά .

Οι 14 προσαχθέντες είναι 6 Έλληνες, 4 Κύπριοι και 4 αλλοδαποί οι οποίοι εξετάζονται στην κρατική ασφάλεια για να διαπιστωθεί αν έχουν σχέση με την ενέργεια.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο κτήριο της Πρεσβείας της Ιταλίας, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

Ανάλογες απαράδεκτες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις συνεργασίας ούτε τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης του περιστατικού, προκειμένου οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Ρουβίκωνας - μπογιές - πρεσβεία - Ιταλίας

Ρουβίκωνας - μπογιές - πρεσβεία - Ιταλίας

Ρουβίκωνας - μπογιές - πρεσβεία - Ιταλίας

VIDEO