Κοινωνία

06 Απριλίου 2019 14:41

Κρήτη: ανέβηκαν στις ταράτσες για να γλιτώσουν από τα ορμητικά νερά (εικόνες)

Text to Speech

Μεγάλες επιχειρήσεις Πυροσβεστικής και ΕΜΑΚ για την διάσωση ανθρώπων που κινδυνεύουν. Το νερό έχει φτάσει σε ύψος και τα 3 μέτρα.

Κρήτη: ανέβηκαν στις ταράτσες για να γλιτώσουν από τα ορμητικά νερά (εικόνες)

Μεγάλη επιχείρηση από πυροσβεστική και ΕΜΑΚ έχει στήθηκε στην περιοχή Πιλαλήματα Σητείας, Λασιθίου, όπου είχαν εγκλωβιστεί 4 άτομα εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχόπτωσης.

Τα 4 άτομα, μόλις είδαν τον κίνδυνο, εξαρχής ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού τους, όπου πλέον η στάθμη του νερού, περιμετρικά έχει ανέβει επικίνδυνα, ξεπερνώντας τα 3 μέτρα σε ύψος!

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, κ. Λαγουδάκη, που μίλησε στο neakriti.gr,  «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, έχει ήδη ενημερωθεί και επιχειρεί μεγάλη δύναμη της ΕΜΑΚ. Είναι μία δύσκολη επιχείρηση με το έργο να δυσχεραίνουν κατά πολύ οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή».

Μετά απο μεγάλες προσπάθειες η Πυροσβεστική κατάφερε να απεγκλωβίσει τους 4 κατοίκους του χωριού και συνολικά απομάκρυνε 11 κατοίκους από το χωριό που κινδυνεύει από τα ορμητικά νερά. Για τον απεγκλωβισμό τους επιχείρησαν δώδεκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.

απεγκλωβισμός - Πιλαλλήματα - Σητεία

απεγκλωβισμός - Πιλαλλήματα - Σητεία

Ωστόσο δεν πρόκειται για την μοναδική επιχείρηση απεγκλωβισμού στο νομό Λασιθίου που "δοκιμάζεται" από αυτήν την κακοκαιρία, όπως βέβαια και η υπόλοιπη Κρήτη.

Ποταμός Κριτσάς

Νωρίτερα, η πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει και σε άλλες δύο περιπτώσεις απεγκλωβισμών σε δύο σπίτια.

Η μία αφορούσε πάλι σε 4 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο σπίτι τους στην Παχειά Άμμο και τελικά οι διασώστες της πυροσβεστικής κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν και να τους σώσουν ενώ κινδύνευσε και ένας ηλικιωμένος που επίσης είχε εγκλωβιστεί και τελικά η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος.

Σοβαρά προβλήματα έχει και η Ανάληψη Μακρύ Γιαλού με το νερό να έχει κατακλύσει τον επαρχιακό Ιεράπετρας - Σητείας πλημμυρίζοντας σπίτια και καταστήματα και κόβοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Με χωματουργικά μηχανήματα επιχειρείται να ανοιχθούν έξτρα δίοδοι του  νερού προς τη θάλασσα για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.