Κοινωνία

24 Μαΐου 2019 19:12

Αυτή είναι η σπείρα που εξαπατούσε και λήστευε ηλικιωμένους (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛΑΣ τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των μελών της σπείρας. Πώς δρούσε η εγκληματική ομάδα.

Αυτή είναι η σπείρα που εξαπατούσε και λήστευε ηλικιωμένους (εικόνες)
-

Στη δημοσιότητα δίνονται, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τριών Ελλήνων, μελών εγκληματικής ομάδας που διέπρατταν ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απάτες με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής και εξαρθρώθηκε στις 28 Ιανουαρίου από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Αττική - ληστείες - συλλήψεις 

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8986895 του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πώς δρούσε η σπείρα

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα από τον Ιούλιο του 2018, εναλλάσσοντας ανά περιπτώσεις τη σύνθεση και διέπρατταν ληστείες ,κλοπές και απάτες με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Συγκεκριμένα, πρωινές και μεσημβρινές κυρίως ώρες, μετέβαιναν με το όχημα τους σε διάφορες περιοχές και αφού εντόπιζαν ηλικιωμένα άτομα, με το πρόσχημα ότι είναι υπάλληλοι επιχείρησης ηλεκτρικής ενέργειας ή συντηρητές ασανσέρ, τους έπειθαν και εισέρχονταν στα σπίτια τους. Εκεί κάποια μέλη τους απασχολούσαν, ενώ άλλα μέλη ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν γινόταν αντιληπτή η πρόθεσή τους, εγκλώβιζαν τα ηλικιωμένα άτομα σε άλλα δωμάτια του σπιτιού, ή στο χώρο της κουζίνας, φράσσοντας την είσοδο αυτής με ηλεκτρικές συσκευές.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ