Κοινωνία

03 Ιουνίου 2019 06:47 Τελευταία ενημέρωση : 03 Ιουνίου 2019 13:47

Στάση εργασίας κάνουν οι εργαζόμενοι στο μετρό

Διάβασέ μου το...

Εκτός λειτουργίας τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς για λίγες ώρες.

Στάση εργασίας κάνουν οι εργαζόμενοι στο μετρό
-

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε Μετρό (γραμμές 2 &3), Ηλεκτρικό και Τραμ σήμερα Δευτέρα από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ , εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τους λόγους των κινητοποιήσεών τους.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων για την στάση εργασίας στα ΜΜΜ

Το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ στην ανακοίνωσή του, αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς καταγγέλλουν τη πολιτική ηγεσία των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών, που επιμένουν σε μια αδιέξοδη πολιτική απαξίωσης των δομών και των υποδομών των μέσων της ΣΤΑ.ΣΥ, στην οποία οδηγούν η τραγική έλλειψη ανταλλακτικών, αναλώσιμων και προσωπικού. Είναι προφανές ότι αυτή η πολιτική, που ευνοεί την «ευημερία των αριθμών» οδηγεί στην απαξίωση της Εταιρείας με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίησή της.

Οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουμε να οδηγηθούν οι σταθερές συγκοινωνίες σε «εκτροχιασμό». Γι’ αυτό ξεκινήσαμε προειδοποιητικές στάσεις εργασίας και συνεχίζουμε διεκδικώντας:

Να δοθούν λύσεις ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή συγκοινωνιακού έργου, σε ασφαλές και αξιόπιστο δίκτυο για το επιβατικό κοινό.
Οι αστικές συγκοινωνίες είναι και πρέπει να παραμείνουν κοινωνικό αγαθό ενάντια σε μνημονιακές πολιτικές, που οδηγούν σε διάλυση των δημόσιων συγκοινωνιών και σε υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων και των αποδοχών μας.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται με νέα στάση εργασίας τη Δευτέρα 3.6.2019 από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος H Αν. Γεν. Γραμματέας
Ε. Κυριακίδης Μ. Γουρδούπη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ