Κοινωνία

12 Ιουνίου 2019 15:23 Τελευταία ενημέρωση : 12 Ιουνίου 2019 21:28

“Γνώριμοι” της Αντιτρομοκρατικής οι επίδοξοι ληστές στο ΑΧΕΠΑ

Διάβασέ μου το...

Ο ένας εξ αυτών είχε συμμετοχή στους «ληστές με τα μαύρα». Πως κινήθηκαν μεταμφιεσμένοι και έκλεψαν την χρηματαποστολή, χωρίς να ξέρουν ότι ήταν υπό παρακολούθηση.

“Γνώριμοι” της Αντιτρομοκρατικής οι επίδοξοι ληστές στο ΑΧΕΠΑ

Απόπειρα ληστείας με άρωμα τρομοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο δράστες ακινητοποίησαν υπαλλήλους χρηματαποστολής την ώρα που εφοδιαζαν ΑΤΜ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Τους πλησίασαν μασκαρεμένοι ο ένας ντυμένος με χειρουργική πoδιά, ενώ ο δεύτερος παρίστανε τον ασθενή. Φορούσαν  και οι δύο χειρουργικές μάσκες για να καλύπτουν τα πρόσωπα τους.

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ - ΑΧΕΠΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με την απειλή όπλων, αρπαξαν τη μια κασετίνα με τα χρήματα, διέσχισαν τρέχοντας το μισό νοσοκομείο, ανάμεσα από ασθενείς και γιατρούς και βγήκαν από την οδό Αγίου Δημητρίου.

Όμως, μόλις μπήκαν στο όχημα διαφυγής, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, που τους είχαν υπό στενή παρακολούθηση, τους συνέλαβαν.

Ακολούθησε και έρευνα σε σπίτι, με τους αστυνομικούς να προχωρούν στην σύλληψη και μιας γυναίκας.

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ - ΑΧΕΠΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ποιοί ειναι οι δύο συλληφθέντες

Ο πρώτος είχε συλληφθεί στο παρελθόν την ώρα που μετέφερε οπλισμό από γκαράζ στη Νέα Σμύρνη, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής. Επίσης είχε κατηγορηθεί και για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς", κατηγόρια η οποία στη συνέχεια δεν αποδείχθηκε. Είχε προχωρήσει και σε απεργία πείνας, ενώ μετά από άδεια που πήρε από τη φυλακή, δεν επέστρεψε ποτέ. Ωστόσο είχε συλληφθεί αργότερα σε επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη Σπάρτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δεύτερος φέρεται να είχε γίνει γνωστός λόγω της υπόθεσης των «ληστών με τα μαύρα». Ο συλληφθείς είχε καταδικαστεί για την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, η οποία εξελίχθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια των οποίων είχε τραυματιστεί. Το 2010 η αρχική ποινή του μειώθηκε στο μισό από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών και δύο χρόνια αργότερα αποφυλακίστηκε.

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ - ΑΧΕΠΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αυτόπτης μάρτυρας της ληστείας του ΑΤΜ του ΑΧΕΠΑ ήταν ο γιατρός Γιώργος Σαριδάκης ο οποίος μίλησε στο GrTimes. Σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο γιατρός πήγε να βγάλει χρήματα από το ΑΤΜ και εκείνη την ώρα "έπεσε επάνω" στους υπαλλήλους της χρηματαποστολής οι οποίοι του είπαν να περιμένει για να αλλάξουν τις κασετίνες.

«Πράγματι περίμενα δίπλα στους υπαλλήλους , περιμένοντας να κάνουν την αλλαγή για να κάνω ανάληψη μετρητών. Μόλις άνοιξαν το μηχάνημα εκείνη την στιγμή ένας τύπος ψηλός που φορούσε ποδιά και μάσκα κι ένας κοντός με φαλάκρα που επίσης φορούσε μάσκα στο πρόσωπο όρμηξαν και ο ψηλός φώναξε στους δύο υπαλλήλους "Ληστεία" ενώ τράβηξαν και οι δύο περίστροφα. Χωρίς να φοβηθώ γύρισα μέσα και έδιωξα τον κόσμο για να μην γίνει κανένα κακό. Φώναξα στους άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας ότι γίνεται ληστεία για να καλέσουν την αστυνομία και επέστρεψα στο σημείο της ληστείας. Οι ληστές είχαν αρπάξει τη μία κασετίνα η οποία τους έπεσε και πιστεύω ότι άρπαξαν και μία δεύτερη κασετίνα από τις υπάρχουσες του ΑΤΜ η οποία μέσα πρέπει είχε κάποια χρήματα. Είχα σκοπό να τους καταδιώξω αλλά είχαν προλάβει να φύγουν».

Ανακοίνωση του ΑΧΕΠΑ

Σε επίσημη ανακοίνωση του διοικητή του ΑΧΕΠΑ και προέδρου του διοικητικού του συμβουλίου, Αναστάσιου Σπανού, αναφέρεται ότι "Σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 και περί την 12η μεσημβρινή έγινε ένοπλη ληστεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ. Συγκεκριμένα και ενώ γινόταν η φόρτωση του αυτόματου μηχανήματος ανάληψης μετρητών με χρήματα, εμφανίστηκαν δύο ένοπλοι ντυμένοι με ιατρικές μπλούζες και μάσκες και απαίτησαν από τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής τις κασετίνες με τα χρήματα. Ο υπάλληλος της εταιρείας που μετέφερε τα χρήματα έριξε τη μία κασετίνα καταστρέφοντας έτσι τα χρήματα αυτής, ενώ οι ένοπλοι άρπαξαν τη δεύτερη κασετίνα και τράπηκαν σε φυγή εντός του νοσοκομείου. Η κινητοποίηση του προσωπικού φύλαξης του νοσοκομείου ήταν άμεση, όπως άμεση ήταν και η κινητοποίηση της αστυνομίας που κατέφθασε στο χώρο του ΑΧΕΠΑ με μεγάλη δύναμη. Οι ένοπλοι ληστές, οι οποίοι έφεραν τη μία κασετίνα με τα χρήματα, ύστερα από κατά καταδίωξη συνελήφθησαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν δημιουργήθηκε πανικός ούτε υπήρξε κάποιος τραυματισμός Παρά το γεγονός ότι η ένοπλη ληστεία πράγμα σε ώρα που το νοσοκομείο ήταν γεμάτο από ασθενείς και συνοδούς, και από εργαζόμενους σε αυτό (πρωινό ωράριο λειτουργίας)".