Κοινωνία

12 Ιουλίου 2019 17:35

Φωτογραφίες από το ζευγάρι που “έγδυνε” ηλικιωμένους (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛΑΣ τα στοιχεία και τις φωτογραφίες ζευγαριού που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες.

Φωτογραφίες από το ζευγάρι που “έγδυνε” ηλικιωμένους (εικόνες)
-

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε από το Τ.Α. Ραφήνας δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και της απάτης κατ' εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

ΣΙΣΚΟ Γεώργιο του Ελευθερίου και της Δήμητρας, γεννηθέντα στις 7-12-1974 στην Αθήνα

ΕΛΑΣ - σπείρα - φωτογραφίες

ΕΛΑΣ - σπείρα - φωτογραφίες

ΝΙΚΟΛΑΟΥ Γεωργία του Παναγιώτη και της Ελένης , γεννηθείσα στις 29-8-1995 στην Αθήνα

ΕΛΑΣ - σπείρα - φωτογραφίες

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και άλλων ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22940-29415 του Τ.Α. Ραφήνας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πώς δρούσαν

Όπως προέκυψε από την έρευνα το ζευγάρι εμφανίζονταν σε ηλικιωμένους ως λογιστές ή διεκπεραιωτές οικονομικών εκκρεμοτήτων, απεσταλμένοι από οικεία τους πρόσωπα, και τους αποσπούσαν χρήματα και κοσμήματα για την πληρωμή "παράβολου", προκειμένου να τύχουν "επιστροφής" χρημάτων από την Εφορία.

Οι απατεώνες ενεργούσαν βάσει σχεδίου, επιλέγοντας ως θύματά τους αποκλειστικά υπερήλικες, κυρίως γυναίκες, που είτε έξω από το σπίτι τους είτε στο δρόμο. Προηγουμένως είχαν φροντίσει να συλλέξουν πληροφορίες για τα υποψήφια θύματα ή για συγγενικά τους πρόσωπα.

Προσποιούμενοι τους λογιστές ή τους διεκπεραιωτές οικονομικών εκκρεμοτήτων, απεσταλμένοι οικείων τους προσώπων, έπειθαν τους ηλικιωμένους ότι δικαιούνται επιστροφής μεγάλων χρηματικών ποσών, από την Εφορία, με την προϋπόθεση να τους καταβάλουν άμεσα χρηματικό ποσό, για την πληρωμή υποτιθέμενων παραβόλων, για να πραγματοποιηθεί η επιστροφή.

Στη συνέχεια, επιβίβαζαν τα θύματά τους σε αυτοκίνητο και τα οδηγούσαν είτε σε Τράπεζα, προκειμένου να γίνει ανάληψη των χρημάτων, είτε στα σπίτια τους, για να τους παραδώσουν απευθείας τα απαιτούμενα χρήματα ή κοσμήματα.

Προκειμένου μάλιστα να γίνουν πιο  πειστικοί, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με συνεργό τους, τον οποίο παρουσίαζαν ως συγγενικό, των θυμάτων, πρόσωπο και σε πολλές περιπτώσεις τους επέτρεπαν μια σύντομη συνομιλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ