Κοινωνία

12 Ιουλίου 2019 23:12

Στη φυλακή ο πατροκτόνος της Ζακύνθου

Διάβασέ μου το...

Τι ποινή επιβλήθηκε στον 27χρονο από το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Πατρών...

Στη φυλακή ο πατροκτόνος της Ζακύνθου
-

 

Ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Πατρών τον 27χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα τον πατέρα του στην Ζάκυνθο, τον Μάιο του 2018.

Όπως μετέδωσε το thebest.gr το Δικαστήριο αναγνώρισε στον 27χρονο τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της συμπεριφοράς του θύματος απέναντι στον δράστη και το γεγονός ότι ομολόγησε την πράξη του κατά την απολογία του. Επίσης κρίθηκε ένοχος για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Στον 27χρονο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών. Επτά χρόνια για δολοφονία του πατέρα του και από 6 μήνες για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Η ποινή είναι χωρίς αναστολή και από αυτή αφαιρείται ο ένας χρόνος κράτησης του 27χρονου, που ήταν προφυλακισμένος. Επίσης το Δικαστήριο αποφάσισε τη δήμευση των αντικειμένων του εγκλήματος.

Συγκλονιστική ήταν η απολογία του 27χρονου περιγράφοντας πώς έφτασε στη δολοφονία του πατέρα του: «Μου είχε πει «θα π… ξω εγώ την αδελφή σου και όταν δε θα μπορώ θα την π… ξεις εσύ. Συνέχιζε να με πιέζει, να του φέρω γυναίκα και συγκεκριμένα την αδελφή μου. Μου είπε πως αν δεν του την πάω, θα μας σκοτώσει όλους και τα μικρά παιδιά του και μετά θα αυτοκτονήσει. Τρελάθηκα και έγινε, ό,τι έγινε. Ο ίδιος ο πατέρας μου με ανάγκασε να φτάσω σ’ αυτό το σημείο».