Κοινωνία

13 Ιουλίου 2019 11:35

Πόσους αστυνομικούς θα “έχει” κάθε υπουργός

Διάβασέ μου το...

Αλλάζουν τα δεδομένα στην προστασία πολιτικών προσώπων. Πόσοι αστυνομικοί εξοικονομούνται και πού θα διατεθούν.

Πόσους αστυνομικούς θα “έχει” κάθε υπουργός
-

Νέο κύμα μετακίνησης αστυνομικών αναμένεται άμεσα, μετά και την επιστροφή 322 αποσπασθέντων από συνοδοί πολιτικών προς τις οργανικές τους θέσεις.

Οι πληροφορίες ήδη αναφέρουν ότι επέστρεψαν στο σύνολό τους οι ένστολοι που είχαν διατεθεί σε κόμματα, πρώην κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές που δεν επανεξελέγησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για τα νέα κυβερνητικά στελέχη και τους βουλευτές που έχουν εκλεγεί προβλέπει τέσσερις αστυνομικούς για κάθε υπουργό, δύο για κάθε υφυπουργό και ένα για κάθε βουλευτή.

Πρόκειται για ρητή και αμετάκλητη απόφαση, βάσει της οποίας αναμένεται να εξοικονομηθούν εκατοντάδες αστυνομικοί, οι οποίοι επιστρέφουν στις οργανικές τους θέσεις.

Επαναξιολογούνται, παράλληλα, οι διαθέσεις προσωπικούς σε επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, κοκ.

Το σχέδιο του κ. Χρυσοχοΐδη κατά πως αναλύεται από τα τελευταία δεδομένα, είναι άμεση εφαρμογή ενός πλάνου επιστράτευσης της ωφέλιμης δύναμης που μέχρι τώρα «χάνονταν» κι εξαϋλώνονταν σε έργα μη συμβατά με την αστυνόμευση και την αντεγκληματική στρατηγική, ώστε να μεταμορφωθεί δραστικά το προφίλ και η εικόνα της ΕΛΑΣ που επιδιώκεται να παρουσιαστεί στο δρόμο και κοντά στον πολίτη.

Πηγή: bloko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ