Κοινωνία

15 Ιουλίου 2019 17:27

Σύλληψη άνδρα για την δολοφονία της βιολόγου

Διάβασέ μου το...

Τι υποστηρίζει, ο πατέρας δύο παιδιών, για τις συνθήκες υπο τις οποίες έχασε την ζωή της η 60χρονη.

Σύλληψη άνδρα για την δολοφονία της βιολόγου

Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας ο δράστης της στυγερής δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου που είχε εντοπιστεί νεκρή, πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της, μέσα σε σπηλιά, στο Μάλεμε Χανίων.

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για έναν άνδρα 27 ετών από την Κίσαμο, που μένει στο Μάλεμε. 

Ο άνδρας που ειναι πατέρας δύο παιδιών και σύμφωνα με πληροφορίες ειναι γνωστό στην περιοχή ότι αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως, έχει ομολογήσει την πράξη του, μιλώντας στους αστυνομικούς.

Όπως είπε, πρώτα χτύπησε με το αυτοκίνητο του την άτυχη γυναίκα και ακολούθως την ακινητοποίησε και την έπνιξε, φράζοντας της τους αεραγωγούς. Ακολούθως, την μετέφερε με το αυτοκίνητο του σε απόσταση 15 χιλιομέτρων, όπου και άφησε την σορό της.

Ο δράστης, παρά τις προσπάθειές του να καλύψει με κάθε τρόπο το έγκλημα που διέπραξε, φαίνεται οτι υπέπεσε σε ένα λάθος που αποδείχτηκε μοιραίο για αυτόν και που τελικώς οδήγησε τις αστυνομικές αρχές στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Ίχνη από το αυτοκίνητο του 27χρονου βρέθηκαν στην περιοχή που είχε τεχνηέντως μεταφερθεί, τοποθετηθεί και "πεταχτεί" η σορός της 60χρονης και αυτά, σε συνδυασμό αρχικώς με το προφίλ του δράστη που οι αστυνομικοί είχαν αρχίσει να σκιαγραφούν, μετά τη συλλογή στοιχείων της δολοφονίας, καθώς και τα ίδια τα ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος, στένεψαν τον κύκλο των υπόπτων και τελικώς αποκάλυψαν την ταυτότητα του δράστη.

Η 60χρονη είχε εξαφανιστεί από τις 4 Ιουλίου, η σορός της εντοπίστηκε στις 9 Ιουλίου, επειτα από μια πρωτοφανή κινητοποίηση τόσο των τοπικών αρχών, όσο και εθελοντών, εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ το θέμα της εξαφάνισης αλλά και του εντοπισμού της σορού της 60χρονης απασχόλησε μεγάλα διεθνή πρακτορεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ