Κοινωνία

23 Ιουλίου 2019 14:55 Τελευταία ενημέρωση : 23 Ιουλίου 2019 21:03

Ποινική δίωξη σε ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα

Διάβασέ μου το...

Ποια αδικήματα περιλαμβάνει η δίωξη που ασκήθηκε στο ηγετικό στέλεχος της αναρχικής συλλογικότητας. Το μήνυμά του μέσω... facebook.

Ποινική δίωξη σε ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα
-

Ποινική δίωξη για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος φερόμενου ως ηγετικού μέλους της ομάδας «Ρουβίκωνας» που συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας.

Η δίωξη που ασκήθηκε, περιλαμβάνει το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων που σχετίζεται με αναρτήσεις του κατηγορούμενου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και αυτό της ηθικής αυτουργίας σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας, για την επίθεση με μπογιές στο κτίριο του ΣΕΒ.

Μετά την αναβολή της δίκης του για τη Δευτέρα, το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα σε ανάρτηση του στο Facebook αναφέρεται στα αδικήματα για τα οποία του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη. Όπως έγραψε, έχει και στο παρελθόν αντιμετωπίσει την κατηγορία της «διέγερσης» και για παλαιότερες αναρτήσεις. «Το τέλος της λογικής είναι πως έφαγα ηθική αυτουργία για μια παρέμβαση της ομάδας επειδή έγραψα κάτι ΜΕΤΑ την παρέμβαση!», σημειώνει. 

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι ουδέποτε υπήρξε ανοχή στη δράση του Ρουβίκωνα, ενώ διαμηνύει ότι «ο μόνος τρόπος να μας σταματήσετε είναι ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ».