Κοινωνία

25 Ιουλίου 2019 10:37

Εκτός φυλακής Χρήστος και Γεράσιμος Τσάκαλος των “Πυρήνων της Φωτιάς”

Διάβασέ μου το...

Αποφυλακίστηκαν τα καταδικασμένα στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Εκτός φυλακής Χρήστος και Γεράσιμος Τσάκαλος των “Πυρήνων της Φωτιάς”
-

Αποφυλακίστηκαν ο Χρήστος και ο Γεράσιμος Τσάκαλος, βασικά στελέχη της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς», έπειτα από πάνω από οκτώ χρόνια εγκλεισμού.

Οι αποφυλακίσεις έγιναν αφού οι δύο είχαν εκτίσει το ένα τρίτο των πολυετών ποινών τους, βάσει των διατάξεων ισχύουσας νομοθεσίας.

Ο Γεράσιμος Τσάκαλος είχε συλληφθεί το 2010, σε ηλικία 24 ετών, μαζί με τον τότε συνεργό τους, Παναγιώτη Αργυρό, λίγο αφού είχαν αφήσει ένα δέμα – βόμβα σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι.

Ο Χρήστος Τσάκαλος, μεγαλύτερος αδελφός του Γεράσιμου, συνελήφθη λίγους μήνες αργότερα σε κοινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ στην Νέα Ιωνία Βόλου.  Στο ίδιο σπίτι στον Βόλο είχαν εντοπιστεί τέσσερα ακόμα άτομα εις βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στη «Συνωμοσία»: ο Γιώργος Νικολόπουλος, ο Νταμιάνο Μπολάνο, η Όλγα Οικονομίδου και ο Γιώργος Πολύδωρος.

Είχαν αμφότεροι δηλώσει «περήφανα μέλη της Συνομωσίας» σε κείμενα και επιστολές που είχαν δημοσιεύσει στο διαδίκτυο, ενώ κατά την περίοδο του εγκλεισμού τους είχαν αναλάβει – ως οργάνωση – την ευθύνη για την επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Γοργοπόταμος».

Είχαν επίσης αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή δέματος – βόμβα στον Βόλφανγκ Σόιμπλε, ενώ είχαν πρόσφατα παραπεμφθεί σε δίκη για ηθική αυτουργία σε σχέδιο απόδρασης με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό, κατηγορία για την οποία αθωώθηκαν.

Οι ποινές που συγκέντρωσαν οι δυο τους είναι πάνω από 70 χρόνια ο καθένας, όμως μετά τις συγχωνεύσεις, έγιναν 20 χρόνια έκτιση.

Κάνοντας χρήση των διατάξεων του αποκαλούμενου «Νόμου Παρασκευόπουλου», τα δύο αδέλφια αποφυλακίστηκαν έχοντας εκτίσει το ένα τρίτο της ποινής τους.