Κοινωνία

07 Αυγούστου 2019 18:18 Τελευταία ενημέρωση : 08 Αυγούστου 2019 10:48

Καταγγελία: καταστηματάρχης απείλησε με όπλο ανασφάλιστο εργαζόμενο του

Διάβασέ μου το...

Ο έλεγχος από κλιμάκιο του ΙΚΑ που έφερε αποκαλύψεις. Τι δηλώνει ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Καταγγελία: καταστηματάρχης απείλησε με όπλο ανασφάλιστο εργαζόμενο του
-

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε καφετέρια όταν ένας εργοδότης απείλησε με όπλο έναν εργαζόμενό του, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς.

Το συμβάν, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, σημειώθηκε σε καφετέρια τουριστικής περιοχής του Ηρακλείου πριν από λίγες μέρες. Όλα ξεκίνησαν όταν κλιμάκιο του ΙΚΑ επισκέφτηκε την καφετέρια για έλεγχο. Ο εργοδότης ζήτησε από τον νεαρό άνδρα που απασχολούσε στη δουλειά να φύγει γιατί δεν ήταν ασφαλισμένος. Εκείνος τα έχασε καθώς νόμιζε πως είχε ασφάλεια του ΙΚΑ, ωστόσο έφυγε από την καφετέρια για να μην δημιουργήσει προβλήματα. Όταν έφυγε το κλιμάκιο ο εργαζόμενος επέστρεψε και πήγε να ζητήσει τον λόγο στον εργοδότη του.

Ο εργοδότης του όχι μόνο δεν κίνησε τις διαδικασίες για να βάλει στην ασφάλιση τον εργαζόμενό του αλλά έβγαλε το όπλο και τον απείλησε. Σύμφωνα με τον κ. Βοργιά,  ο συγκεκριμένος άνδρας – ιδιοκτήτης της καφετέριας – έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στο παρελθόν ενώ στον ίδιον τον εργαζόμενο οφείλει και δεδουλευμένα αξίας 1.600 ευρώ!

Ο εργαζόμενος την προηγούμενη Δευτέρα πήγε στο Εργατικό Κέντρο και το Σωματείο Επισιτισμού – Τουρισμού και προχώρησε σε καταγγελία για τα όσα έζησε. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο εργοδότης του συνεχίζει ακόμα και τώρα να τον απειλεί είτε διά ζώσης είτε με μηνύματα και τηλέφωνα.

Το θέμα έφτασε στην επιθεώρηση εργασίας όπου ο εργοδότης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στις αρχές Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η αστυνομία η οποία ερευνά την υπόθεση.

Δείτε τι λέει ο ίδιος στον ΑΝΤ1:

Πηγή: cretapost.gr