Κοινωνία

14 Αυγούστου 2019 15:41

Πυρκαγιά στην Εύβοια: Αναζωπύρωση στο Μακρυμάλλη

Διάβασέ μου το...

Μεγάλη αναζωπύρωση στο πύρινο μέτωπο της Εύβοιας.

Πυρκαγιά στην Εύβοια: Αναζωπύρωση στο Μακρυμάλλη
-

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο Μακρυμάλλη, λίγο μετά τις 16:00, με τις φλόγες να εξαπλώνονται από τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. 

Η φωτιά δεν απειλεί το χωριό, αλλά κατευθύνεται σε δασική έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν αδιάκοπα τα εναέρια μέσα, ενώ παραμένουν περισσότεροι από 280 πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα που έχουν μεταφερθεί ενώ παράλληλα βρίσκονται δυνάμεις της πολιτικής προστασίας και των εθελοντών. Ουσιαστικός ήταν και είναι ο ρόλος της αστυνομίας ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εκκένωση των χωριών ενώ στα Ψαχνά βρίσκεται και στρατός αλλά και το ΕΚΑΒ το οποίο έχει τεθεί σε επιφυλακή όπως επίσης σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και το νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Στη μάχη καναντέρ από Ιταλία και Ισπανία

Καναντέρ από την Ιταλία και την Ισπανία ενισχύουν σήμερα τις εγχώριες δυνάμεις κατάσβεσης στη φωτιά που μαίνεται στην Εύβοια.

Ο ευρωπαϊκός Οργανισμός Πολιτικής Προστασίας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα συνδρομής που εστάλη από τη χώρα μας και έτσι έφθασαν στην Εύβοια δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ιταλία και αναμένονται ακόμα δύο από την Ισπανία.

Η Κροατία, που επίσης είχε ανταποκριθεί θετικά, τελικά δεν έστειλε αεροσκάφη καθώς και αυτή έχει πολύ υψηλό κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ