Κοινωνία

20 Αυγούστου 2019 19:34 Τελευταία ενημέρωση : 20 Αυγούστου 2019 21:27

Τραγωδία στον Πόρο: Τρεις νεκροί και αναπάντητα ερωτήματα (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Στην θαλάσσια περιοχή του Πόρου κατέπεσε το ελικόπτερο. Πως έγινε το δυστύχημα. Αποκλειστικές εικόνες από την στιγμή της τραγωδίας.

Τραγωδία στον Πόρο: Τρεις νεκροί και αναπάντητα ερωτήματα (βίντεο)
-

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η πτώση ελικοπτέρου σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ του Πόρου και του Γαλατά, καθώς νεκροί ανασύρθηκαν από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών και οι τρεις επιβαίνοντες.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας, ο οποίος ήταν ο πιλότος του αεροσκάφους.

Κατά πάσα πιθανότητα το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και αφού έκανε μία περιστροφή έπεσε στη θάλασσα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε και έκρηξη, αμέσως μετά την επαφή του ελικοπτέρου με τα ηλεκτροφόρα καλώδια, ενώ σοκάρουν οι εικόνες από την πτώση του ελικοπτέρου στην θάλασσα.

Το ελικόπτερο φέρεται να είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από Μέγαρα προς Γαλατά και από Γαλατά προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Στις έρευνες έσπευσαν έξι πλωτά του Λιμενικού, έξι ιδιωτικά σκάφη, τρείς λάντζες, δύτες της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ελικόπτερο Super Puma.

ΑΝΑΣΥΡΣΗ - ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ - ΠΟΡΟΣ

Πλέον στο σημείο όπου βρίσκεται η άτρακτος του ελικοπτέρου βρίσκονται προληπτικά για λόγους ασφαλείας δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

Επίσης, σε συνεννόηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με το θάλαμο επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, υπάρχει έγκριση για μετακίνηση της ατράκτου σε ασφαλές σημείο προκειμένου να μη δημιουργεί κίνδυνο για τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα αλλά και να εξεταστεί από ειδικούς εμπειρογνώμονες.

Μπλακ άουτ στον Πόρο 

Στο μεταξύ, χωρίς ρεύμα έχει μείνει ο Πόρος, λόγω της σύγκρουσης του ελικοπτέρου με καλώδια της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, οι ζημιές στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί το νησί από το Γαλατά είναι εκτεταμένες και η πλήρης αποκατάστασή τους αναμένεται τις πρωινές ώρες της 21ης Αυγούστου, καθώς οι εργασίες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχιστούν πυρετωδώς καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας. 

Εν τω μεταξύ, με εντολή του γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος είναι από την πρώτη στιγμή σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους φορείς, ξεκίνησαν ήδη ηλεκτροπαραγωγές μονάδες για το νησί, ώστε να υπάρχει ρεύμα κατά την διάρκεια της νύχτας, ενώ στήθηκε Συντονιστικό Κέντρο στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρου, στο οποίο θα είναι διαρκώς παρών και ο δήμαρχος, για τη διαχείριση του περιστατικού.

Πόρος - ελικόπτερο - πτώση

Αναλυτικά η ενημέρωση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενημερώνει ότι ελικόπτερο τύπου Agusta A109 με κατατεθειμένο σχέδιο πτήσης, προερχόμενο από Κρανίδι με προορισμό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και με ενδιάμεση στάση την περιοχή του Γαλατά για να παραλάβει δύο (2) επιβάτες έχασε την επαφή του με τον Πύργο Έλεγχου Αθηνών και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές για τον εντοπισμό του. 

Συγκεκριμένα στις 15:32 τοπική ώρα ο πιλότος του ελικοπτέρου επικοινώνησε με την προσέγγιση Αθηνών και ανακοίνωσε ότι σε μερικά λεπτά αναχωρεί από Γαλατά, μετά από αυτή την συνομιλία χάθηκε η οποιαδήποτε επικοινωνία με το κέντρο. 

Η ΥΠΑ από την στιγμή που δεν είχε επικοινωνία με το πτητικό μέσο ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης καθώς και την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων δίνοντας το τελευταίο στίγμα του ελικοπτέρου για να προχωρήσουν τις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης των επιβαινόντων. 

Το πολίτικο ελικόπτερο ανήκει στην εταιρεία ifly η όποια εδρεύει στην Πάχη Μεγάρων. Η Υπηρεσία μας θα αναμένει τα αποτελέσματα από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων. 

Για το αεροπορικό δυστύχημα εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των επιβαινόντων και του πιλότου.» 

Πόρος - ελικόπτερο - πτώση

Πόρος - ελικόπτερο - πτώση