Κοινωνία

23 Αυγούστου 2019 15:57 Τελευταία ενημέρωση : 23 Αυγούστου 2019 20:42

Πυρκαγιά στην Λευκίμμη

Διάβασέ μου το...

Απο ξηράς και αέρος η προσπάθεια των Πυροσβεστών να σβήσουν το πύρινο μέτωπο. Εκκενώθηκε, προληπτικά, το Παλαιοχώρι.

Πυρκαγιά στην Λευκίμμη
-

Μάχη απο ξηράς και αέρος έδωσαν δυνάμεις πυρόσβεσης για να τιθασεύσουν την φωτιά που ξέσπασε λιγο μετά τις 15:30 της Παρασκευής στην περιοχή Κρητικά, στην Λευκίμμη της Κέρκυρας.

Άμεσα ισχυρές δυνάμεις έφθασαν στο μέτωπο και άρχισαν την κατάσβεση της φωτιάς, που μαίνονταν κοντά σε σπίτια. Δόθηκε και εντολή για εκκένωση οικισμών στα Κρητικά, Παλαιοχώρι και Νεοχώρι. Τελικά εκκενώθηκε, προληπτικά, μόνον, το Παλαιοχώρι.  

Συνολικά επιχείρησαν 29 πυροσβέστες με 13 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 5 πυροσβέστες. Το έργο τους συνέδραμαν 2 οχήματα του Δήμου και 1 υδροφόρα με το αντίστοιχο προσωπικό.  Ρίψεις νερού απο άερος έκαναν 3 Canadair, 2 αεροσκάφη τύπου PZL. και 1 ελικόπτερο.

Η φωτιά οριοθετήθηκε, αργά το απόγευμα, σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής Ιονίων νήσων, Ανδρέα Ρίζο. Έχει, ήδη, αποτεφρώσει 80 στρέμματα χορτολειβαδικής έκτασης. 

«Αυτή την ώρα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εξάπλωσης της φωτιάς σε κατοικημένες περιοχές» επισήμανε ο κ. Ρίζος, ενώ οι κάτοικοι επιστρέφουν σταδιακά στα σπίτια τους. 

Φωτιά - Κέρκυρα - Λευκίμμη

Φωτιά - Κέρκυρα - Λευκίμμη

Φωτιά - Κέρκυρα - Λευκίμμη

Πηγή εικόνων: «Τα νέα της Λευκίμμης»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ