Κοινωνία

24 Αυγούστου 2019 19:01 Τελευταία ενημέρωση : 24 Αυγούστου 2019 23:12

Σε πύρινο κλοιό η χώρα

Διάβασέ μου το...

Μάχη της Πυροσβεστικής σε πολλαπλά μέτωπα…

Σε πύρινο κλοιό η χώρα
-

Αντιμέτωπες με πολλά πύρινα μέτωπα σε διάφορες περιοχές της χώρας οι δυνάμεις της πυροσβεστικής την Παρασκευή.

Στις φλόγες παραδόθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής δασικές εκτάσεις στο Βροντερό Φλώρινας, στον Μεσόκαμπο Σάμου και στα Ιωάννινα.

Στην περιοχή Μεσόκαμπος Σάμου εκκενώθηκαν προληπτικά 5 ξενοδοχεία και σπίτια, όπως είπε στον ΑΝΤ1,  ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κατρακάζος. Στήθηκε και μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για τη μεταφορά δεκάδων πολιτών απο παραλίες στο λιμάνι του Πυθαγορείου. 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Καστρίτσα Ιωαννίνων καθώς και σε δασική έκταση στην περιοχή Ροϊδοβούνι Κόνιτσας.  Η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Από το μεσημέρι έχει σημάνει συναγερμός σε άλλες τέσσερις περιοχές της Ελλάδας. Στην περιοχή Ριόλος Δυτικής Αχαΐας  και στα Βασιλικά Σαλαμίνας. 

Μεγάλη κινητοποίηση υπήρξε και για δύο ακόμη φωτιές που εκδηλώθηκαν το μεσημέρι σε Ασπρόπυργο και Βάρδα Ηλείας. 

Ειδικότερα, πυρκαγιά σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στους πρόποδες του Ποικίλου Όρους και συγκεκριμένα στην περιφερειακή Αιγάλεω, κοντά στη λεωφόρο ΝΑΤΟ.

Το μέτωπο στον Ασπρόπυργο οριοθετήθηκε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, η Αστυνομία, επέτρεψε εκ νέου την κυκλοφορία στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ . Στο σημείο της πυρόσβεσης ανετράπη και ένα όχημα της Πυροσβεστικής.

Τρεις ηλικιωμένες γυναίκες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, σύμφωνα με το ilialive.gr, η μια με αναπνευστικά προβλήματα από τον καπνό, καθώς η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια της Βάρδας. Η γυναίκα διασώθηκε από τους πυροσβέστες.

Σύμφωνα με το patrisnews, εκδηλώθηκαν δύο πύρινα μέτωπα στη Βάρδα: το πρώτο κοντά στην Ε.Ο. και τον ποταμό Βέργα και το δεύτερο στο Συρμπάνι Βάρδας. 

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, αργά το βράδυ, η φωτιά στα Τσουκαλέικα Μεσσηνίας.

Από χθες, στις 19:00, έως απόψε, την ίδια ώρα, εκδηλώθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, 56 δασικές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα.

Συνολικά επιχείρησαν 693 πυροσβέστες, 273 οχήματα, 21 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά όλα τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Επίσης, συνδρομή παρείχαν 88 εθελοντές με 27 εθελοντικά οχήματα, 4 μηχανήματα έργου και 13 υδροφόρες των περιφερειών και των ΟΤΑ. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.