Κοινωνία

25 Αυγούστου 2019 13:37 Τελευταία ενημέρωση : 25 Αυγούστου 2019 21:26

“Υπό κλοιό” ο κατά συρροή εμπρηστής της Βουπρασίας

Διάβασέ μου το...

Οι απανωτές πυρκαγιές, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, προκάλεσαν την κινητοποίηση πυροσβεστών και αστυνομικών, που έφερε αποτελέσματα.

“Υπό κλοιό” ο κατά συρροή εμπρηστής της Βουπρασίας
-

Στην σύλληψη του κατά συρροή εμπρηστή της Βουπρασίας προχώρησαν οι οι ανακριτικές Αρχές του Πυροσβεστικού Σώματος.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρισκόταν από την Παρασκευή στην περιοχή της Βάρδας, αναζητώντας στοιχεία για τις τελευταίες πυρκαγιές που απείλησαν την κατοικημένη περιοχή, αλλού λιγότερο και αλλού περισσότερο, τις τελευταίες εβδομάδες.

Αυτό ήταν κάτι που προφανώς ο δράστης δεν γνώριζε, οπότε, όταν και ξέσπασε η πυρκαγιά νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στη Βάρδα, οι «σκληροί» της ΔΑΕΕ από το κλιμάκιο της Πάτρας, βρέθηκαν πολύ κοντά στον εμπρηστή.

Οι πυροσβέστες προχώρησαν στην προσαγωγή ενός 43χρονου άντρα απο την περιοχή, ερευνώντας την εμπλοκή του στις τελευταίες πυρκαγιές σε Βάρδα και Νέα Μανωλάδα, σε μια ακτίνα περίπου ενός χιλιομέτρου. Η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Σε ανακοίνωσή της Πυροσβεστικής αναφέρεται ότι "συνελήφθη χθες, 24 Αυγούστου, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), με τη συνδρομή υπαλλήλων του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.) Δυτικής Ελλάδος, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών, καθώς και της Διεύθυνσης Ασφαλείας Ηλείας στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 43χρονος ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, για τρείς πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε αγροτικές εκτάσεις. Ειδικότερα για τις πυρκαγιές στις:

  • 18 Αυγούστου 2019 και ώρα 15:17, σε αγροτική έκταση πλησίον νεκροταφείου Νέας Μανολάδας, του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στην Ηλεία,
  •  24 Αυγούστου 2019 και ώρα 14:53, σε αγροτική έκταση πλησίον νεκροταφείου Νέας Μανολάδας, του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στην Ηλεία,
  • 24 Αυγούστου 2019 και ώρα 15:50, σε αγροτική έκταση πλησίον νεκροταφείου Νέας Μανωλάδας, του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στην Ηλεία".
Εν τω μεταξύ, λίγες ώρες νωρίτερα, είχε συλληφθεί ακόμη ένας εμπρηστής, 47 ετών, ο οποίος μάλιστα, για να παραπλανήσει τις Αρχές, βοηθούσε στην... κατάσβεση της πυρκαγιάς που ο ίδιος έβαλε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ