Κοινωνία

05 Σεπτεμβρίου 2019 07:00 Τελευταία ενημέρωση : 05 Σεπτεμβρίου 2019 13:49

Μεγάλη φωτιά στην Νέα Μάκρη

Διάβασέ μου το...

Πυρκαγιές ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε πευκοδάσος στην περιοχή της Νέας Μάκρης. Σε απόσταση "αναπνοής" από τα σπίτια.

Μεγάλη φωτιά στην Νέα Μάκρη
-

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα πίσω από το μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ, στην Νέα Μάκρη και γρήγορα εξαπλώθηκε στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας και συγκεκριμένα στο Λιβίσι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε από το σημείο λίγο πριν από τις 8 ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Αυτή την στιγμή υπάρχουν γύρω στα εννέα εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις, ενώ συνδράμουν υδροφόρες. Να τονίσουμε ότι είναι η έβδομη φωτιά στην περιοχή μέσα σε εννέα ημέρες. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προλάβουμε πριν να δυναμώσουν οι άνεμοι» κατέληξε ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, τόσο επίγειες, όσο και από αέρος, με τη συνδρομή πλήθους εθελοντών, αλλά και οχημάτων των Δήμων και της Περιφέρειας. Oι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 138 πυροσβέστες με 44 οχήματα, 4 αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. Στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν υδροφόρες της περιφέρειας και των δήμων, μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες και οχήματα της ΕΛ.ΑΣ..

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους εξής δρόμους:

Α.Στην οδό Αγίας Μαρίνας, από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος

B. Στην οδό Σπύρου Λούη από λεωφόρο Μαραθώνος

Γ.Στην οδό Περιπάτου από την Σπύρου Λούη.

φωτιά - Νέα Μάκρη

Τόσο οι δήμαρχοι Μαραθώνος και Ραφήνας, ο περιφερειάρχης Αττικής, αλλά και κάτοικοι της περιοχής, κάνουν λόγο για εμπρησμό, αφού λίγο μετά τις 2:17 που ξέσπασε, ξέσπασε και ένα δεύτερο μέτωπο.

Για το λόγο αυτόν, βρίσκονται ήδη επί τόπου κλιμάκια του Εγκληματολογικού της Πυροσβεστικής. 

Για «τεράστια κινητοποίηση όλων των δυνάμεων και άριστο συντονισμό των Δήμων και της Περιφέρειας», έκανε λόγο ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος βρέθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων που έχει στηθεί στο σημείο.

Ο Υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «δε θα έχουμε χειρότερα και η κατάσταση θα αντιμετωπιστεί μέσα στην ημέρα», ενώ άφησε υπόνοιες για εμπρησμό, λόγω της εκδήλωσης διπλού μετώπου μέσα στη νύχτα.

φωτιά - Νέα Μάκρη

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αλλά και τον δήμαρχο Μαραθώνα, Στ.Τσίρκα, που έκανε δηλώσεις στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή, "Καλοκαίρι Μαζί" δεν κινδυνεύουν σπίτια, δίπλα στα οποία ξέσπασε η φωτιά τη νύχτα.


Η φωτιά έχει αλλάξει κατεύθυνση και πλέον βρίσκεται σε δασική έκταση, ενώ δεν απομακρύνθηκαν τελικά κάτοικοι από τα σπίτια τους, αφού πλέον, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν θεωρείται πως διατρέχουν κίνδυνο.

Αστυνομικοί ωστόσο, ενημέρωσαν τους κατοίκους πόρτα -πόρτα, ώστε να είναι σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί να απομακρυνθούν, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων στον ΑΝΤ1, χτύπησαν και οι καμπάνες. Ερωτήματα προκαλεί το γιατί δεν λειτούργησε η υπηρεσία του 112.

φωτιά - Νέα Μάκρη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ