Κοινωνία

06 Σεπτεμβρίου 2019 07:42 Τελευταία ενημέρωση : 06 Σεπτεμβρίου 2019 13:21

Χαρδαλιάς στον ΑΝΤ1: Γι’αυτό δεν λειτούργησε το 112 στη φωτιά της Νέας Μάκρης (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Απαντήσεις στο ερώτημα μη λειτουργίας του αριθμού εκτάκτου ανάγκης. Η μελλοντική λειτουργία του.

Χαρδαλιάς στον ΑΝΤ1: Γι’αυτό δεν λειτούργησε το 112 στη φωτιά της Νέας Μάκρης (βίντεο)
-

Απαντήσεις στο γιατί δεν ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι της Νέας Μάκρης για τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην περιοχή τους με μήνυμα από τον αριθμό εκτάκτου ανάγκης 112, έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί».

Όπως εξήγησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, το 112 «δίνει τη δυνατότητα για μαζικές αποστολές. Αν το στέλναμε, θα το στέλναμε σε ολόκληρη την ανατολική Αττική, δηλαδή σε 500.000 άτομαγια το λόγο αυτόν χρησιμοποιήθηκαν συμβατικοί τρόποι ενημέρωσης των κατοίκων», δηλαδή η ενημέρωση από την Αστυνομία, οι καμπάνες και η μετάδοση της πληροφορίας από στόμα σε στόμα.

 «Το 112 είναι για ακραίους τρόπους, εκεί που δεν μπορούμε να δώσουμε άλλη λύση», επεσήμανε και ανακοίνωσε ότι σε λίγο καιρό «θα μπορούμε να στοχεύσουμε σε ένα χωριό, ακόμα και σε ένα οικοδομικό τετράγωνο».

 Αναφερόμενος στα σενάρια εμπρησμού για τη φωτιά στη Νέα Μάκρη, είπε πως συλλέγονται στοιχεία, τονίζοντας πως «είναι απορίας άξιον πώς συνέβη να μπουν σε διάστημα λίγων λεπτών δύο εστίες με απόσταση 800-900 μέτρα μεταξύ τους» και μάλιστα χωρίς να πνέουν ισχυροί άνεμοι.

 

Ραγκούσης: Το ανύπαρκτο 112 του κ. Μητσοτάκη

Για ένα ανύπαρκτο 112 κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και βουλευτή Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούση.

"Μόλις ξεκίνησε τη θητεία του ο κ. Μητσοτάκης έκρινε απαραίτητο να ανεβάσει την επικοινωνιακή παράσταση «εμένα με λένε Κυριάκο Μητσοτάκη, γι αυτό η ενδιάμεση λύση για το 112 θα λειτουργήσει το αργότερο σε 1 μήνα». Σχεδόν 2 μήνες μετά, στις πυρκαγιές που εκδηλώνονται, το 112 απλώς δεν υπάρχει. Ούτε ενδιάμεσο, ούτε καν ενδιάμεσο του ενδιάμεσου" τονίζει ο ίδιος και προσθέτει:

"Το μόνο που πλέον υπάρχει είναι δημόσιες αλληλοκατηγορίες υπουργών στην προσπάθειά τους να φορτώσουν ο ένας στον άλλο την ευθύνη για το κυβερνητικό φιάσκο με το 112. Και όχι τίποτε άλλο αλλά ατυχώς για τον κ.Μητσοτάκη η μη λειτουργία του 112 δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία ακόμη θλιβερή τροπολογία όπως έκανε στην περίπτωση της ΕΥΠ".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ