Κοινωνία

13 Σεπτεμβρίου 2019 14:23

Σε δίκη η 19χρονη που εγκατέλειψε το μωρό της στη Νέα Ιωνία

Διάβασέ μου το...

Τι υποστήριξε η 19χρονη μητέρα κατά την κατάθεσή της στον εισαγγελέα. Γιατί άφησε το μωρό.

Σε δίκη η 19χρονη που εγκατέλειψε το μωρό της στη Νέα Ιωνία
-

Με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο οδηγείται σε δίκη στο αυτόφωρο η 19χρονη μητέρα, που άφησε το νεογέννητο μωρό της σε καρότσι σούπερ μάρκετ στην είσοδο πολυκατοικίας, στη Νέα Ιωνία.

Η νεαρή γυναίκα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και ακολούθως παραπέμφθηκε σε δίκη στο αυτόφωρο, από όπου πρόκειται να ζητήσει αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης ώστε να προετοιμάσει την υπεράσπισή της.

Η 19χρονη φέρεται να έχει μετανιώσει για την πράξη της, επικαλούμενη συναισθηματική φόρτιση λόγω επιλόχειας κατάθλιψης, ζήτησε να πάρει το παιδί της πίσω και υποστήριξε ότι ήταν απελπισμένη. "Δεν ήξερα πώς να μεγαλώσω το μωρό. Έπρεπε να γυρίσω στο σχολείο" δήλωσε η ίδια. "Όταν κοιμήθηκε η μητέρα μου πήρα το μωρό και το άφησα στην είσοδο της πολυκατοικίας, σε σημείο με φως, ώστε κάποιος να το βρει γρήγορα" πρόσθεσε.

Ήδη, έχει ζητηθεί η εξέτασή της από ψυχίατρο, προκειμένου να διαπιστωθεί η ψυχολογική κατάστασή της.

Μιλώντας, νωρίτερα, στην εκπομπή "Καλοκαίρι Μαζί" η δικηγόρος της 19χρονης, κα Γερογιάννη, τόνισε ότι η κοπέλα είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Η ίδια μάλιστα απέδωσε την πράξη της στην επιλόχειο κατάθλιψη. Τόνισε δε ότι οικονομικά είναι σε θέση να μεγαλώσει η ίδια το παιδί της, καθώς τόσο η θετή της μητέρα, όσο και ο πατέρας της εργάζονται και είναι διατεθειμένοι να τη βοηθήσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ