Κοινωνία

14 Σεπτεμβρίου 2019 12:25 Τελευταία ενημέρωση : 14 Σεπτεμβρίου 2019 16:38

Όλυμπος: Ανήλικος ορειβάτης τραυματίστηκε σοβαρά

Διάβασέ μου το...

Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενώ κινητοποιήθηκε και η Πυροσβεστική. Μεταφέρθηκε με Super Puma στο νοσοκομείο.

Όλυμπος: Ανήλικος ορειβάτης τραυματίστηκε σοβαρά
-

Δραματική επιχείρηση διάσωσης ανήλικου ορειβάτη που τραυματίστηκε μετά από πτώση στη θέση «Πέρασμα του Γιώσου» στον Όλυμπο.  

Ο νεαρός ορειβάτης, με πέντε φίλους του είχε ανέβει για πεζοπορία στον Όλυμπο, ωστόσο, άγνωστο πώς έχασε την ισορροπία του, γλίστρησε και έπεσε στη χαράδρα. 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε για το περιστατικό λίγο πριν τις 10 πμ και άμεσα ενημέρωσε με τη σειρά της την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Στο σημείο έσπευσαν προς βοήθεια οι διαχειριστές των καταφυγίων Αποστολίδης και Κάκαλος, καθώς και δύο μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Παράλληλα, έσπευσαν 14 πυροσβέστες με 4 οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου και Κατερίνης, ενώ κινητοποιήθηκε κλιμάκιο της 2ης και της 8ης ΕΜΑΚ.

Παρά το γεγονός ότι ήταν τραυματισμένος, ο νεαρός, είχε επικοινωνία, μιλούσε με τους διασώστες, ανά διαστήματα όμως έχανε τις αισθήσεις του. Κατάφεραν  τελικά να τον ανασύρουν και από ένα πλάτωμα στο οροπέδιο των μουσών, πολύ κοντά στο σημείο της πτώσης, τον παρέλαβε ελικόπτερο Super Puma. 

Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και σύμφωνα με το νοσοκομείο δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Όλυμπος - επιχείρηση διάσωσης